PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comerciants veuen el període de rebaixes «incert i variant»

Els caps de setmana s’incrementen les vendes, però entre setmana són més fluixes

Per Alba Llacuna

33 Un rètol de rebaixes a l’aparador d’una botiga de l’Avinguda Meritxell.
33 Un rètol de rebaixes a l’aparador d’una botiga de l’Avinguda Meritxell. | MARICEL BLANCH

El període de rebaixes està sent tan incert i variant, com l’evolució de la nova variant delta a Europa. «Depèn dels dies, hi ha que són molt bons i d’altres de més dolents», van assegurar des de gran part dels comerços consultats per aquest mitjà. Els rètols informatius dels aparadors amb descomptes, a vegades, de fins al 70% són el principal reclam per a turistes i gent del país.

També té un component determinant el tipus de productes que es ven. Per exemple, farmàcies, perfumeries o electrònica passen desapercebudes en aquest període i és que, habitalment, aquest tipus de botigues acostumen a tenir ofertes de forma permanent. Per contra, la roba i el calçat són els productes estrella per a la gent en aquesta època i, encara que es necessita res, sempre hi ha una samarreta, uns pantalons o una sabata que acaba a casa. «No era la meva intenció comprar res de roba, però he entrat a veure les diferències que hi ha amb les botiges de Barcelona i he acabat picant amb una samarreta i un mocador», especificava Aina Martínez, que està fent turisme uns dies pel país. «Necessitava uns texans i he aprofitat les rebaixes per comprar-los», va assegurar una resident del país a la sortida d’una coneguda cadena de roba situada a l’avinguda Meritxell.

Les vendes «van bé, però tampoc com abans de la pandèmia», van especificar des de Desigual, on anaven entrant amb comptagotes els clients. En la mateixa línia es va pronunciar des de la botiga United Colors of Benetton: «Anem fent, però sense aglomeracions ni gran volum de gent en el mateix moment».

Un dies que serveixen per intentar treure l’estoc restant de la temporada d’estiu. Un nou període marcat per la Covid-19 que, en gran part de les ocasions, ha fet que les compres siguin menors i, per tant, el que hi ha disponible també sigui inferior. «Aquest any tenim menys producte de rebaixes, ja que, vist que no pujaven turistes a causa de les restriccions sanitàries, les compres també van ser inferiors», van puntualitzar des de Tenezis, on van afegir «que a diferència d’altres anys, ara s’està venent més articles de bany, que no quan tocava», ja que «la gent ja sap que farà durant els dies de vacances» de què disposen i «busquen el material que els hi falta».
El que sí que van coincidir els diferents comerços és que els caps de setmana és quan hi ha més moviment, mentre que entre setmana són una mica més relaxades. Una tendència que, a poc a poc vagi passant l’estiu ha de canviar i ser més homogènies les vendes al llarg dels set dies de la setmana.

Un futur, si més no a curt termini per l’estiu, entre l’esperança i la incertesa. Esperança perquè sigui igual de bo que l’any passat, malgrat les circumstàncies que s’estan vivint, i la incertesa per l’augment de casos que s’està vivint as països veïns amb la variant delta. «Hem de ser conscients que vivim del turisme i qualsevol restricció en els països veïns ens perjudica», va afirmar des de Tenezis. Una opinió compartida des de United Colors of Benetton que va afegir que «l’any passat va ser bo, dins del que ens trobem. Esperem que aquest estiu també ho sigui». Tots ells miren de reüll si Espanya, Catalunya o França instauren alguna mena de restricció a la mobilitat, ja que si fos així, el volum de turistes que arribarien al país seria inferior i, per tant, també es veurien afectades les vendes.

Cal recordar que tot just fa 10 dies que van finalitzar les ajudes de Govern pels ERTOs i, per tant, els comerços van recuperar la totalitat de la plantilla a horari complet. «Esperem que sigui un estiu acceptable, i més ara quan ens acabem d’incorporar a tot l’horari laboral», van puntualitzar des de diferents comerços.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT