PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’UHA espera més d’un 70% d’ocupació per Sinclar i el Tour

Les alteracions al trànsit pel pas del Tour de France afecten també el transport públic

Per Lídia López

Hores i llocs de pas dels ciclistes del Tour de France, el diumenge 11.
Hores i llocs de pas dels ciclistes del Tour de France, el diumenge 11. | El Periòdic

Les reserves als establiments hotelers contemplaven una ocupació entre el 70 i el 75% aquest cap de setmana, segons va recollir la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) en una enquesta prèvia feta als seus associats. Tal com va explicar a EL PERIÒDIC el director, Jordi Pujol, l’associació espera «un bon cap de setmana», que es justifica especialment per la celebració avui, en el marc del festival Mountain Music de Soldeu, del concert de Bob Sinclar i l’arribada del Tour de France al Principat el diumenge. Així, respecte del darrer esdeveniment, segons les sensacions recollides per la UHA, també deixarà un increment en les pernoctacions de cara al dilluns i al dimarts, que tal com han estimat, se situarien per sobre del 55%.

Sigui com sigui, Pujol va voler manifestar «cautela» davant d’aquestes xifres, tenint en compte que era un càlcul previ, i reiterant que la dada final «pot variar significativament». En aquest sentit, i com ha succeït les darreres setmanes, les reserves d’última hora marcaran la diferència.
Entrant al detall de l’arribada de la prova ciclista a Andorra, les administracions van tornar a recordar les importants afectacions sobre el trànsit que suposaran, especialment el diumenge a la tarda. En aquest sentit, el Comú d’Andorra la Vella va aconsellar a la ciutadania no fer ús del vehicle durant la jornada, i va convidar a viure i a gaudir a peu del pas dels ciclistes. L’etapa 15 del Tour, amb sortida a Ceret i arribada a Andorra la Vella, ha estimat l’entrada al país dels ciclistes pel Pas de la Casa cap a les 16.31 hores. El recorregut seguirà pel Port d’Envalira (16.44), Encamp (17.06), el Coll de Beixalís (17.27), Anyós (17.35) i arribarà a la capital a les 17.46 hores, a l’avinguda Tarragona.

Així, tornant a l’afectació a Andorra la Vella, les vies afectades seran:  l’avinguda del Consell d’Europa i els carrers Bonaventura Armengol, Prat de la Creu i Baixada del Molí (des de la rotonda de Tobira fins a la rotonda de la Comella), Pere d’Urg, Roger Bernat III i Bonaventura Riberaygua, que estaran tallats entre les 13.00 i les 20.00 hores; i l’avinguda Tarragona, punt de final d’etapa, que restarà tancada des de les 04.00 hores. D’altra banda, també cal recordar que el Govern va indicar que, fora de la capital, es veuran afectades, aproximadament des de les 13.00 i fins les 19.00 hores: la frontera francoandorrana, el Pas de la Casa, la CG-2, el port d’Envalira, Soldeu, el Tarter, Canillo, Encamp, la CS-210, Vila, la collada de Beixalís, la CS-310, Anyós, la CG-3, el túnel de Sant Antoni; i a Escaldes-Engordany, les avingudes Fiter i Rossell, del Pessebre, i Esteve Albert, el pont del Copríncep Joan Martí Alanis, el carrer Josep Viladomat, i el pas inferior de la rotonda de la Dama de Gel.

Així mateix, paral·lelament a la prova, el Comú d’Andorra la Vella ha programat un concert dels Gipsy Kings a les 20.30 hores a l’aparcament de l’antiga plaça de braus. Les entrades costen 10 euros i es poden comprar a: andorralavella.ad/entrades.

Bus molt reduït

Aquestes alteracions a la circulació també afectaran el servei de transport públic. Des del Govern, ahir es va informar que demà hi haurà una aturada general del servei de les 12.00 fins a les 19.00 hores, a excepció de la L1 que mantindrà el servei Sant Julià de Lòria - Andorra la Vella, amb final de trajecte a la parada plaça Guillemó, i seguint els horaris habituals. 

D’altra banda, les línies Exprés, L2 i Circular quedaran anul·lades. La L4 tindrà final de trajecte a la parada Consell de la Terra, i funcionarà de les 07.20 fins a les 11.50 hores i de les 19.20 fins a les 21.20 hores, cada 30 minuts; i en sentit Pas de la Casa, sortirà de la parada Carrer del Parnal de les 06.20 fins a les 11.50 hores i de les 19.20 fins a les 21.20 hores, cada 30 minuts.

Pel que fa a les parròquies de la Massana i Ordino, la L5 tindrà un servei amb una naveta que realitzarà el recorregut Arinsal - La Massana amb una freqüència de 60 minuts, i afegirà Ordino un cop s’activi el tall de les vies. Finalment, la L6 farà el recorregut des d’Ordino i fins la parada Consell de la Terra de les 07.30 a les 12.00 hores i de les 19.00 a les 21.30 hores, cada 30 minuts. La sortida des de la capital serà des de la parada Carrer del Parnal, de les 07.30 a les 12.00 hores i de les 19.00 a les 21.00 hores, cada 30 minuts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT