PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ja coneixen els rivals

El MoraBanc forma part del Grup A, amb coneguts com el Joventut i ‘cocos’ com el Lokomotiv i el Partizan

Per David Sansaloni

David Jelinek s’enlaira des de la línia de tres en un partit de la darrera EuroCup.
David Jelinek s’enlaira des de la línia de tres en un partit de la darrera EuroCup. | Eurocup

El MoraBanc ja coneix els rivals els que haurà de fer front en la fase regular de l’EuroCup. L’equip andorrà va quedar emmarcat al Grup A, juntament amb coneguts com és el Joventut, rival també a la Lliga Endesa, i equips candidats a sortir com a campions, com poden ser el Lokomotiv Kuban i el Partizan Nis Belgrade.

Així doncs, el grup dels tricolors estarà format pels següents equips: Lokomotiv Kuban Krasnodar, Partizan NIS Belgrad, Lietkabelis Panevezys, Dolomiti Energia Trento, Boulougne Metropolitans 92, Turk Telekom Ankara, Hamburg Towers i Slask Wroclaw i Joventut de Badalona. En l’altra banda, en el Grup B estaran el València Basket i l’Herbalife Gran Canària com a representants espanyols, el Promitheas Patres, el Buducnost Voli Podgorica, el Virtus Segafredo Bolonya, el Cedevita Olimpija Ljubljana, el JL Bourg en Bresse, el Ratiopharm Ulm, el Frutti Extra Bursaspor i l’Umana Reyer Venice.


Després de ser dividits en dos grups de 10 equips cadascun en el sorteig d’ahir a Barcelona, cada conjunt disputarà un total de 18 partits de temporada regular, nou a casa i nou com a visitant, entre el 30 d’octubre d’aquest any i el 6 d’abril del pròxim. Els vuit millors equips de cada grup en la fase regular avançaran a les rondes eliminatòries, que consisteixen en uns vuitens de final, els quarts de final, les semifinals i la final, tots jugats en un format d’un sol joc, en el qual l’equip millor classificat de la primera fase tindrà l’avantatge de jugar a casa. Aquest nou model proporciona que els clubs gaudeixin de més partits a casa que mai, el que maximitza la presència dels seus aficionats. Els vuitens de final estan programats per al 19 i 20 d’abril de 2022, seguits pels quarts de final el 26 i 27 d’abril i les semifinals el 3 i 4 de maig. La data i la ubicació de la final de la competició, a un sol partit, s’anunciaran en un futur pròxim.


D’altra banda, l’eventual campió de l’EuroCup es classificarà per a jugar en l’Eurolliga 2022-23. El subcampió també pot compartir aquest honor si els dos anteriors finalistes de l’Eurocup, AS Monaco i Unics Kazan, no arriben als play-offs de la EuroLeague 2021-22. 


En acabar el sorteig, el general manager del MoraBanc, Francesc Solana, va donar la seva opinió al respecte: «Estem en el mateix grup que dos dels favorits a guanyar l’EuroCup, Lokomotiv i Partizan. Com la resta d’equips del grup, estem disposats a lluitar fins al final per a acabar entre les vuit primeres posicions. Serà emocionant i molt atractiu per als nostres aficionats, i volem ser competitius com ho hem estat en les últimes temporades. Estem molt contents d’estar en aquesta competició perquè, com sempre diem, el nivell dels equips és increïble any rere any». 

 

La temporada amb més nivell

Segons les estadístiques i l’opinió de diferents experts en l’esport, l’EuroCup 7Days d’aquesta temporada que començarà en breus, pot ser la més forta en la història de la competició. València Basket, que és l’equip més guanyador de la història en aquest campionat, tornarà a lluitar per un cinquè títol. Per la seva part, el Virtus Segafredo Bologna, que va guanyar 19 partits consecutius la temporada passada, aspira a convertir-se en el primer equip italià en guanyar el trofeu. Partizan NIS Belgrad torna amb una alineació renovada, liderada pel llegendari entrenador Zeljko Obradovic. També està el Lokomotiv Kuban Krasnodar i el Joventut, que ja van guanyar l’EuroCup en el passat i, a més, el mateix Joventut, el Virtus i el Partizan van ser també campions de l’Eurolliga. Finalment, l’Slask Wroclaw torna a la competició per primera vegada des de 2008, mentre que l’Hamburg Towers farà el seu debut.


Amb tota la informació proporcionada, als equips tan sols els queda preparar-se per a afrontar una llarga temporada on, a més de les competicions europees, també hauran de disputar les locals. Tot un repte per a l’equip d’Ibon Navarro, que a poc a poc va acabant de perfilar la plantilla al complet per a aquest nou any esportiu ple de bàsquet. 

 

Francesc Solana - General manager del MoraBanc

«Estem disposats a lluitar fins al final per a acabar entre les vuit primeres posicions. Serà emocionant»

«Volem ser competitius, com ho hem estat en les últimes temporades. El nivell dels equips és increïble any rere any»

PUBLICITAT
PUBLICITAT