La UE Sant Julià es topa amb el pal i haurà de sortir vencedora a Malta

Bacari lidera l’atac lauredià, però manca d’efectivitat i no és suficient per batre un Gzira plantat a la italiana

Per David Sansaloni

Bacari intenta el remat davant la muralla de defensors del Gzira.
Bacari intenta el remat davant la muralla de defensors del Gzira. | UESJ / M.Tello

La UE Sant Julià no va poder passar de l’empat davant el Gzira (Malta). Els primers minuts del partit no haguessin pogut ser millors per als lauredians. Bacari es va posar l’equip a l’esquena, dirigint la majoria de jugades d’atac i sent el jugador més actiu, juntament amb el capità, i ex de la Primera Divisió del futbol espanyol Dani Benítez. El perill va arribar ben d’hora a la porteria del Gzira, i és que Izan Checa va encarar els defensors pel carril esquerre, aconseguint el xut, però topant-se amb Haber, que va haver de fer doble esforç, ja que el rebuig va tornar a Checa, que aquesta vegada li va fer la passada a Bacari, que tampoc va veure porteria.

Fins a tres ocasions seguides va tenir el de Gàmbia, que veia cada vegada més a prop el gol, comptant amb les grans aportacions de Checa i Benítez. En arribar a la meitat de la primera part, els visitants tan sols havien aconseguit arribar a la porteria laurediana en un parell d’ocasions, i sense perill. No obstant això, tot va semblar capgirar-se amb la lesió de Benítez al minut 42 de trobada. Una arrencada en velocitat el va frenar en sec a causa d’un trencament en els isquiotibials de la cama dreta. El jugador, que va demanar el canvi immediatament, ja no va poder tornar a sortir al terreny de joc, i l’equip va veure com a poc a poc es perdia la presència ofensiva.

La segona part va començar amb un guió completament diferent del de la primera. Semblava que cap dels dos equips volgués precipitar-se i el joc lent, però segur va ser el protagonista. Fins al minut 65 no va arribar el perill i en un córner es va produir una de les dues ocasions més clares per a la UE Sant Julià. Makoube va rematar de cap amb la mala sort d’estrallar la pilota en el travesser, i va ser a partir d’aquest moment quan el duel es va despertar, amb aproximacions que anaven intercanviant-se, però que no van ser suficients per canviar el 0-0 final. «Hem jugat un bon partit, on hem gaudit d’ocasions que, malauradament, no han volgut entrar i haurem de decidir en la tornada», va declarar el membre del cos tècnic de la UE Sant Julià, Roberto Settecase.

L’eliminatòria es decidirà el pròxim dijous, a Malta, on els d’Ochoaizpur intentaran treure la victòria per seguir avançant.