PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta 29 nous casos de Covid-19 en les últimes hores

El SAAS rep les primeres vacunes de Portugal, 15.000 dosis

Per El Periòdic

L’arribada de les vacunes procedents de Portugal.
L’arribada de les vacunes procedents de Portugal. | SFGA/JAViladot

Nova jornada amb un increment de casos positius. Segons va informar l’Executiu, en les darreres 24 hores es van detectar 29 nous infectats i només es van donar tres altes. Un fet que provoca que els casos actius també incrementin en 26 persones i se situïn, a hores d’ara, en 163.

Tot i l’evolució a l’alça, la pressió hospitalària no va experimentar cap canvi. D’aquesta manera, continua sense haver-hi cap persona ingressada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ni a planta ni a l’UCI. Tampoc hi ha cap ingrés a la planta Covid-19 habilitada al Cedre.

En dades globals, des de l’inici de la pandèmia 14.050 persones han resultat infectades pel virus; per la seva part, les altes se situen en les 13.760 i les defuncions, una jornada més, es mantenen en les 127. 

Pel que fa a la població escolar, tot i que ja estan en període de vacances, encara queda una aula en vigilància activa total i una en vigilància passiva.

D’altra banda, i referent als vaccins que s’administren a l’antiga plaça dels Braus, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 72.255 dosis –43.034 primeres dosis i 29.221 segones–.

Primeres vacunes de Portugal
El Servei Andorra d’Atenció Sanitària (SAAS) va rebre ahir les primeres vacunes procedents de Portugal. Es tracta de 15.000 dosis –que serviran per vacunar més de 7.500 persones– del vaccí que ha desenvolupat la casa anglesa Oxford/AstraZeneca.

El primer ministre lusità, António Costa, va oferir-se a complementar l’abastiment de vacunes del Principat en la trobada que va mantenir amb el cap de Govern, Xavier Espot, durant la celebració de la Cimera Iberoamericana 2020 que es va realitzar a Soldeu.
Cal recordar que l’Executiu té diferents vies obertes per aprovisionar-se de vacunes contra la Covid-19: d’una banda, mitjançant els acords administratius signats amb França, Espanya i Portugal i que permeten subministrar-se i traslladar vaccins a través d’aquests països –aquesta opció s’emmarca en les vies previstes perquè els estats tercers europeus puguin rebre la vacuna al mateix ritme i de manera coordinada amb la resta d’Estats de la Unió Europea–.

D’altra banda, el Principat també va signar l’acord, l’estiu 2020, per adherir-se al projecte Covax, que assegura mitjançant el sistema de compra GAVI que tots els participants reben en igualtat de condicions –mateix preu, temps de distribució, etc.– les dosis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT