PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Es liciten els treballs al portal tributari per incloure l’IGI

S’afegirà als impostos de l’IRFP, l’IS i l’IRNR, ja disponibles digitalment

Per Lídia López

Imatge del portal web per fer la declaració anual de l’IRPF.
Imatge del portal web per fer la declaració anual de l’IRPF. | E-tràmits.ad

El Govern va aprovar ahir la licitació del concurs corresponent a la tercera fase  del nou portal tributari del Departament de Tributs i Fronteres, adscrit al Ministeri de Finances. Segons va indicar el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, cada any es desenvolupen un seguit d’actuacions per millorar el servei i ampliar els tràmits disponibles digitalment, i en aquesta ocasió, es farà amb l’Impost General Indirecte (IGI). 

D’aquesta manera, l’Administració pretén fer una passa més en la modernització de la seu electrònica tributària, i que s’iguali aquest tràmit a les gestions que ja es fan mitjançant aquesta pàgina web per l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), l’Impost sobre les Societats (IS) o l’Impost sobre la Renda dels No-Residents fiscals a Andorra (IRNR). Així, amb la licitació es migrarà el formulari de l’IGI de l’actual sistema SAP a la seva darrera versió, la SAP S4/HANA, que segons el Govern «permet disposar d’un entorn modern per al desplegament dels serveis governamentals des d’una perspectiva d’administració centrada en la interacció amb el ciutadà».

El concurs és de procediment obert i caràcter nacional, amb modalitat de contractació urgent. Tal com va apuntar Jover, les empreses interessades a desenvolupar aquest servei tenen fins al pròxim 28 de juliol del 2021 per presentar les seves ofertes al Servei de Tràmits del Govern en horari d’atenció al públic. A més, la documentació es pot descarregar als portals digitals de Tràmits o al mateix Servei de Tràmits. També es pot sol·licitar informació complementària al Departament de Sistemes d’Informació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT