PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Territori treu a concurs l’estabilització de la CS-140

El tram de Fontaneda està afectat per un despreniment de terres

Per Lídia López

El tram de la CS-140 afectat per l’esllavissada.
El tram de la CS-140 afectat per l’esllavissada. | Comú de Sant Julià de Lòria

A proposta del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, el Consell de Ministres va aprovar ahir la licitació dels treballs per estabilitzar un tram de la CS-140, a Fontaneda. Aquesta intervenció té com a objectiu posar una solució definitiva al deteriorament que va patir aquesta via, aproximadament al punt quilomètric 5,6, després d’un despreniment de terres i roques, que es va resoldre temporalment amb unes obres de pas alternatiu.

Així, segons va informar el ministre Portaveu, Eric Jover, l’actuació consisteix a restituir els dos carrils de circulació, on s’ha previst un volum d’excavació i la retirada de 455 metres cúbics en sòls i de 1.818 metres cúbics de roca, al llarg d’una longitud total de 180 metres. I pel que fa a les estabilitzacions, es preveu un mur de maçoneria i de formigó armat per suportar la nova plataforma viària; i també la instal·lació de diferents malles de contenció en cas d’una nova esllavissada.

El concurs públic és de caràcter nacional, procediment obert i modalitat ordinària. El termini per presentar ofertes és l’1 de setembre d’enguany. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT