PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo inicia un estudi per millorar la vida de la gent gran

El projecte es realitza a partir de ‘VermutApp’ amb diferents activitats

Per El Periòdic

Un instant de la presentació del projecte.
Un instant de la presentació del projecte. | Comú de Canillo

El Comú de Canillo va posar ahir en marxa un projecte liderat pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) per millorar i mantenir la qualitat de vida de la gent gran de la parròquia. Es tracta d’un estudi d’investigació que analitza l’ús i l’experiència dels usuaris amb la plataforma VermutApp, una eina digital que actuarà de nexe d’unió amb persones a partir de 60 anys que vulguin compartir moments de lleure. El programa es desenvolupa durant aquest estiu, entre el 7 de juliol i el 15 de setembre i compta amb els equips del departament de Gent Gran i Benestar Social del comú, l’equip del Servei d’Envelliment i Salut del SAAS i els impulsors de la iniciativa VermutApp.

Una de les mancances que es van detectar durant el confinament va ser la falta de socialització. En aquest sentit, el SAAS i la corporació comunal van treballar conjuntament per trobar solucions a aquesta problemàtica. Entre les possibilitats per retornar a la normalitat dins de les restriccions establertes, va sorgir el projecte VermutApp. Es tracta d’una plataforma virtual  que neix a Barcelona i que incorpora activitats d’oci, capacitació i experiències per compartir en petit comitè.

Les activitats que es proposaran a Canillo es diferenciaran en quatre segments: art i cultura, gastronomia, tecnologia i oci. 
El projecte d’investigació durant la prova pilot es realitzarà a l’edifici Perecaus, així com en altres espais de la parròquia, serà voluntari i gratuït i es realitzarà amb una mostra inicial de 20 persones.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT