PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els corredors de la FAM marxen cap a la Vall de Boí

L’expedició afronta una cita important als Campionats del Món d’Skyrunning

Per El Periòdic

Una part dels representants de la FAM als Mundials d’skyrunning.
Una part dels representants de la FAM als Mundials d’skyrunning. | FAM

Els corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) seleccionats per a representar al país als Campionats del Món d’Skyrunning es van desplaçar ahir a la tarda al que serà l’epicentre mundial d’aquest esport durant tres intensos dies. La Vall de Boí i el poble de Barruera tornen a acollir la Buff Mountain Festival, una cita ja imprescindible en el calendari de les curses de muntanya.


Demà, a les 10.00 hores, es donarà el tret de sortida a la Buff Epic Trail KV, la prova vertical del cap de setmana que compta amb dos quilòmetres i 800 metres de distància i amb un desnivell positiu acumulat de quasi 1.000 metres. Dissabte, serà el torn de prova més llarga i exigent amb 68 quilòmetres i un desnivell acumulat de quasi 10.000 metres, mentre que la Buff Epic Trail 68K serà un repte per a tots els corredors, ja que els talls horaris seran molt exigents. Finalment, diumenge se celebrarà la Buff Epic Trail 42K, la marató de muntanya amb quasi 3.000 metres positiu i 5.500 metres de desnivell acumulat. Una cursa amb un recorregut espectacular, però molt tècnic, per la Vall de Boí.


Tal com es va anunciar el passat 21 de juny, els corredors andorrans seleccionats que hi participaran seran Òscar Casal, Marc Casal, Arnau Soldevila, Sintu Vives, David Méndez, Carlos Fernández, Pere Riba, Euan Prieto, Imma Parrilla, Sabrina Solana, Laia Sebastià, Anna Albalat i Lluis Sanvicente.


El seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, va voler destacar que «l’objectiu principal en aquests Mundials és el de competir a un alt nivell i donar, en cada prova, el màxim, malgrat que hi ha seleccions molt potents amb corredors que estan en l’elit mundial com són França, Espanya o Itàlia». Gravina va recalcar que «tenim una àmplia representació en cada una de les proves d’aquest cap de setmana, amb un equip molt complementari». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT