Andorra la Vella
Rentat de cara «històric»
L’FC Andorra presenta el seu nou escut, que anirà acompanyat de tot un seguit d’accions per «modernitzar-se»
L’FC Andorra va presentar ahir el que serà el seu nou escut d’ara endavant. L’equip, després de 79 anys d’història, fa un canvi radical «per adaptar-se als nous temps». Així ho va comunicar ahir el seu president, Ferran Vilaseca, juntament amb el director de màrqueting de Kosmos, Marc Carrión, en una exposició on es va fer incís en les tres claus que componen aquest nou logotip: l’A com a lletra identificativa del país, les muntanyes i la bandera tricolor.
«És un dia important per a nosaltres, ja que comença un camí per afavorir l’adaptació als nous temps, el que creiem que és fonamental. Estem molt orgullosos d’aquesta feina que s’ha fet i esperem que tingui una bona acceptació per part dels aficionats», va declarar Vilaseca. D’altra banda, Carrión va ser l’encarregat d’explicar tot el procés pel qual s’havia passat fins a arribar al resultat final. «Després de tants anys, aquest pas és una revolució històrica, però que podem veure en equips de primer nivell i és una cosa necessària per poder seguir avançant i modernitzant-nos. L’evolució digital és un fet, i hem volgut preparar una marca per al futur, això sí, respectant la història i els factors identificatius que han acompanyat, i ho seguiran fent, aquest club».
Segons van explicar els mandataris, l’objectiu d’aquest canvi d’imatge és «donar a conèixer Andorra per tot el món, i ser els millors ambaixadors que pugui tenir el país». No obstant això, l’escut és tan sols la punta de l’iceberg. Al darrere hi ha tot un full de ruta, que transforma l’FC Andorra en ja no sols un equip de futbol, sinó en una marca. Des de marxandatge tradicional com puguin ser bidons d’aigua, fins a tota una línia de moda lifestyle o roba de passeig, la intenció del departament de màrqueting tricolor és «crear un nou llenguatge comunicatiu i que l’FC Andorra pugui anar augmentant la seva base social. Que els aficionats o la gent que vingui a animar l’equip no acabi la seva experiència amb això».
Entrant en detalls amb relació al disseny, els andorrans també han renovat la tipografia, la qual estarà present a les xarxes socials, comunicats i inclús en els números i noms dels jugadors a les samarretes. Tanmateixa, l’autocar que desplaçarà l’expedició del Principat per tota Espanya per disputar la nova Primera Divisió RFEF també se li ha practicat un rentat de cara, i contindrà els missatges «Fúria tricolor» i «Junts cap al cim» en els laterals, a més de tots els aspectes característics de la nova imatge. «Volem que les publicitats i continguts en línia tinguin un estampat que reflecteixi les muntanyes de les quals estem rodejats», va explicar Carrió, i per això tindran un estil degradat i amb imperfeccions, «com el nostre terreny».
La màxima preocupació, com sol ser habitual en aquests casos, és l’acolliment que pugui tenir el públic, tant afició com ciutadania en general, sobre aquesta nova imatge. No van tardar a arribar les opinions a les xarxes socials, on la majoria d’usuaris van demostrar desaprovació i ho definien, entre d’altres, com «una destrucció de la història andorrana» o com «una pèrdua de les arrels de la nostra terra». Davant d’aquest possible escenari, i abans que es fes públic l’anunci oficial, Vilaseca va voler adreçar-se a aquells «més romàntics» i explicar-los que «els canvis sempre costen una mica d’assimilar, però són necessaris. És l’evolució natural de la societat i nosaltres ens hem volgut adaptar i modernitzar dins la línia marcada pel nostre imaginari de club. Hem treballat amb molt de respecte, coherència i humilitat i creiem que s’ajusta i s’adapta al que la societat demana».
Finalment, a la cita també van acudir jugadors insignes de l’equip com són Rubén Bover, Carlos Martínez i Martí Riverola. En aquest cas, va ser Bover el que va donar la seva opinió sobre la nova marca, recalcant que «han encertat completament. Les coses canvien i esperem que a la gent els agradi tant com a nosaltres i que gaudim molt amb aquest nou escut». L’equip comença avui les proves físiques i en breu donaran inici a la pretemporada.
Amb poc de temps per assignar-li seu al club
Sobre la polèmica apareguda els darrers dies amb relació a la modificació de l’Estadi Comunal i el posterior perjudici a l’atletisme del país en cas que es portés endavant, Vilaseca es va remetre a la seva última roda de premsa, afirmant que «seguim treballant amb totes les institucions i parts implicades per trobar la millor solució». Les obres d’ampliació de les mides del Joan Samarra es menjarien dos carrils de les pistes d’atletisme, provocant efectes nefastos per a aquest esport. «Per a nosaltres aquesta és una exigència esportiva molt important. Aspirem a tenir un camp amb les mesures òptimes per al desenvolupament esportiu de l’entitat», va fer incís el president en referència a aquesta remodelació. L’FC Andorra comença ja la pretemporada i, en paraules del mandatari, necessiten un lloc on entrenar i «s’estan donant totes les facilitats possibles i aquesta setmana poden passar coses positives».
Ferran Vilaseca - President de l'FC Andorra
«Els canvis sempre costen una mica d’assimilar, però són necessaris. És l’evolució natural de la societat»
Marc Carrión - Director de màrqueting de Kosmos
«L’evolució digital és un fet, i hem volgut preparar una marca per al futur, respectant la història i els factors identificatius»
Rubén Bover - Jugador de l'FC Andorra
«Han encertat completament. Les coses canvien i esperem que a la gent li agradi tant com a nosaltres»