PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COA dona «tot el seu suport» a la Federació Andorrana d’Atletisme

L’entitat olímpica manifesta la seva «preocupació» pels canvis que sofriria el Joan Samarra

Per El Periòdic

Una imatge d’arxiu de l’Estadi Comunal.
Una imatge d’arxiu de l’Estadi Comunal. | Comú d\'Andorra la Vella

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) va voler mostrar el seu suport a la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) pel que fa a la polèmica sortida els últims dies amb l’Estadi Comunal i la inserció de l’FC Andorra a les instal·lacions.

L’entitat olímpica va mostrar la seva «preocupació per les declaracions sortides a la premsa referent al futur de la pista d’atletisme del comunal Joan Samarra, per la possible retirada de dos carrils per fer més gran el terreny de joc perquè hi pugui jugar l’FC Andorra i dona tot el seu suport a la federació», va explicar en un comunicat. La posició del COA arriba després de les declaracions fetes a les xarxes socials del corredor i representant als Jocs de Tòquio d’aquest any Pol Moya, on va sortir en defensa de l’atletisme andorrà.

Cal recordar que l’Estadi Comunal té les úniques pistes del país, i és el recinte on entrenen tant atletes amateurs com federats i professionals que visiten el Principat per fer les seves estades. Amb la incorporació de l’equip dirigit pel grup empresarial de Gerard Piqué, l’estadi estaria obligat a realitzar reformes d’ampliació que, en un principi, no es podrien fer sense eliminar dos dels sis carrils que hi ha actualment. Si finalment aquest fet és produís, es perdria l’homologació i no es podrien celebrar tornejos i mítings de caràcter internacional.

D’altra banda, el seleccionador de la FAA, Marcos Sanza, va presentarla llista de seleccionats per representar Andorra en el Campionat d’Europa sub- 20 que es celebrarà a Tallin (Estònia) del 15 al 18 de juliol. Carlota Málaga ho farà en els 400 metres llisos, i Arnau Roig en els 200 metres llisos. 

 

Informe de la FAA

«Carlota és una atleta de proves de velocitat que està tenint una molt bona progressió aquest any millorat les seves marques de 100, 200, 400 mll. i 400 mt. Però on ha destacat de manera molt significativa aquesta temporada ha estat a la prova de 400 mll on ha fixat un nou rècord d’Andorra absolut amb una marca de 58’51»

«Arnau també és una atleta de proves de velocitat que ha fet una temporada de menys a més. En el transcurs de la Copa d’Europa de les Nacions celebrada a Xipre va fer la seva millor marca personal en aquesta prova amb un temps de 22’58»

 

Marcos Sanza - Seleccionador FAA

«El seleccionador ha exposat amb satisfacció que ha hagut de triar entre diversos atletes que estan fent una temporada molt bona i amb un bon estat de forma en aquestes alçades de la temporada. Tot i així, cap d’ells ha assolit la mínima exigida per la federació internacional per participar al Campionat d’Europa. Finalment ha decidit atorgar les dues invitacions que té Andorra als atletes, femenina i masculí, amb millors marques segons les taules de la IAAF. Sanza ha insistit que aquestes competicions són una gran oportunitat per agafar experiència i progressar, i un incentiu per a seguir entrenant», van explicar des de la federació. «Tenim un bon grup d’atletes sub 20 i sub 18 que de moment han de créixer i fixar-se objectius a llarg termini com els Jocs dels Petits Estats que es celebraran a Andorra l’any 2025», va manifestar Sanza.

PUBLICITAT
PUBLICITAT