L’FC Santa Coloma no pot passar de l’empat i tot es decidirà a Andorra

Un gol d’Aritz Hernández en el minut 81 entela el bon partit dels colomencs, que ja esperen la tornada al Nacional

Per David Sansaloni

Cisteró intenta aturar l’avanç en atac del Mons Calpe en una jugada del partit.
Cisteró intenta aturar l’avanç en atac del Mons Calpe en una jugada del partit. | Gibraltar FA

L’FC Santa Coloma no va poder passar de l’empat ahir davant el Mons Calpe. Els andorrans, que van dominar el joc durant la majoria dels 90 minuts, se’n van anar de Gibraltar amb un regust agredolç. Xavi Puerto va avançar els visitants gràcies a un doble remat al minut 38 de la primera part, però un gol d’Aritz Hernández a les acaballes del partit va entelar la bona actuació que va presentar el conjunt dirigit per Albert Jorquera.

Als inicis de la trobada, els locals semblaven no tenir por, tot i ser la seva estrena en una competició europea, i es van mostrar molt actius en atac, però amb bastant imprecisió quan es tractava de jugar en el camp de l’FC Santa Coloma. A poc a poc, segons van anar passant els minuts, els andorrans van començar a sentir-se més còmodes i van augmentant les ocasions de perill, gràcies en part a la gran actuació del nou fitxatge colomenc i ex de la UE Sant Julià David Virgili.

Va ser el mateix extrem el que va protagonitzar una internada pel cantó esquerre i va realitzar la passada per a Xavi Puerto, que va veure com el seu primer tir s’estrallava en la defensa, però miraculosament la pilota li tornava al cap i solament va haver d’espentar-la de nou. Amb el 0-1 es va arribar al descans, i la segona part va ser un monòleg dels del Principat, que van gaudir de diverses ocasions per a poder ampliar la distància en el lluminós.

No obstant això, els de Jorquera no van poder materialitzar dues ocasions molt clares que van tenir, una gràcies a una falta que va treure el porter del Mons Calpe, Fraiz Garcia, de sota de la línia de gol, i altra on es va intentar sorprendre amb un tir llunyà que va acabar sortint per sobre del travesser. A més, els colomencs també van tenir l’infortuni de pegar una pilota a l’escaire de la porteria de Garcia, i amb totes aquestes oportunitats semblava que la victòria no es podia escapar.

Malauradament, i en una jugada aïllada, El Andaloussi va fer una centrada fluixa, que va pegar en l’esquena de Santos i la pilota va quedar morta en els peus d’Hernández, que sols va haver d’espentar-la. «Ha sigut un partit on hem anat de menys a més. És un  empat que valoro positivament i ens farà estar alerta en la tornada»Amb l’empat, tot es decidirà el pròxim dijous a l’Estadi Nacional.

Albert Jorquera - Entrenador de l'FC Santa Coloma

«Ha sigut un partit on hem anat de menys a més. És un empat que valoro positivament i ens farà estar alerta en la tornada»