PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Kic Barroc actua al Festival Colors de música

Enric Bartumeu creu que la iniciativa fomenta la cultura local

Per Cristina Rozados

Enric Bartumeu toca el piano en un concert de jazz
Enric Bartumeu toca el piano en un concert de jazz | Enric Bartumeu

El grup Kic Barroc project, compost per Kic Barroc (piano), Toni Fernández (baix), Kike Pérez (bateria), Efrem Roca (saxo alt), Silvia Gil (saxo alt), Jesús Real (saxo tenor) i David Amat (saxo baríton), actuarà aquest divendres a la plaça Coprínceps a les 19.00 hores per clausurar la setmana de Jazz al carrer, dins el festival Colors de música.

El pianista del grup, Enric Bartumeu, també conegut com a Kic Barroc, creu que aquest festival és molt important, ja que «és una bona iniciativa per fomentar als artistes i la cultura del nostre país». Aquest és el primer any que hi participa en el festival i considera que a Andorra és una sort que es doni reconeixement als artistes locals, «contràriament a altres països com Espanya o França on hi ha més dificultats per ser reconegut musicalment». Un punt positiu d’aquestes iniciatives és que permet fer arribar la música jazz a tota la població, ja que l’entrada als concerts es gratuïta.

D’altra banda, Bartumeu creu que la cultura dels habitants d’Andorra no permet atraure a la gent a escoltar jazz regularment. Per aquesta raó, està convençut que «seria una bona iniciativa que hi haguessin més locals de música en directe per fomentar l’escolta de jazz a la població i altres estils musicals». A més, va afirmar, que el que més li agrada de la música és que «és un llenguatge universal que tothom entén». 

Ell fa sis anys que es dedica a la música. Ha tocat en diversos locals de jazz, a més d’organitzar festivals i concursos de música a Barcelona. Tot i això, combina la professió de pianista amb la de farmacèutic. És pianista de formació, però també toca el saxo i compon cançons de jazz per a concerts i per a anuncis publicitaris.

El festival Colors de música és l’herència del festival internacional de jazz d’Escaldes-Engordany creat l’any 1985, on es reunien els millors artistes de jazz del món i hi tocaven artistes de renom internacional com Miles Davis o Oscar Peterson. Dins del nou festival Colors de música tots els estils hi tenen cabuda. En aquesta edició hi haurà actuacions de funk, música africana i clàssica, entre altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT