PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Cursa Transfronterera torna després d’un any

Es disputarà el 18 de setembre i ja es poden realitzar inscripcions

Per El Periòdic

Balcells, Fàbrega, Majoral i Guàrdia durant la presentació de la cursa.
Balcells, Fàbrega, Majoral i Guàrdia durant la presentació de la cursa. | ANA / E.P.

La vuitena edició de la Cursa Transfronterera que s’havia d’haver celebrat el 2020 es farà enguany després que la pandèmia obligués a la seva suspensió. Les inscripcions van quedar obertes, de manera telemàtica, des d’ahir, i coincidint amb aquest fet es va aprofitar per fer la presentació oficial de la cursa, que va tenir lloc al Centre Esportiu del Comú de Sant Julià de Lòria i on van estar presents el cònsol major, Josep Majoral; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega; el sotsdirector del Centre Esportiu Lauredià, Òscar Balcells, i el regidor d’esports de la Seu, Carlos Guàrdia. L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim 18 de setembre, amb dos recorreguts i en format nocturn per segona vegada.


Tant Majoral com Fàbrega van posar especial èmfasi en el fet que, malgrat que encara la pandèmia està present, es puguin anar recuperant esdeveniments esportius, que van ser juntament amb els culturals els que més es van veure afectats al llarg de l’any passat. «Després d’un any sense cursa, recuperem les sinergies entre Sant Julià i la Seu, la voluntat és insistir a donar cada vegada més força a aquestes sinergies», va manifestar Majoral. Per la seva part, Fàbrega va voler remarcar que «aquesta cursa transita per camins de retrobament. És una cursa que uneix territoris germans» i va afegir que «aquest darrer any hi ha hagut la frontera tancada durant massa temps».


Pel que fa al recorregut, Balcells va explicar que «la sortida de la cursa curta, de 21 quilòmetres, es farà des de la cota 2.000 de Naturland, mentre que la llarga, de 31 quilòmetres, arrancarà des de la plaça de la Germandat». La Transfronterera tornarà a ser nocturna, tot i que s’avançarà l’hora de sortida a les 18.00 hores «perquè els corredors menys experimentats no arribin gairebé de matinada», i que aquest any inclou la modalitat de participar en parelles. Finalment, Guàrdia va exposar que «hi haurà un servei d’autobús per totes aquelles persones que ho necessitin» i va redundar en el compromís pel que fa a la sostenibilitat. L’ús de la mascareta dependrà de la situació sanitària que es tingui en el moment i s’espera la participació d’entre 100 i 120 participants. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT