PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Eslovènia reitera el suport a Andorra en les negociacions per a l'acord d'associació

Ubach i Krmelj ja es van reunir el mes de maig

Per El Periòdic

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, durant la conferència de l’ambaixador d’Eslovènia a Andorra, Robert Krmelj.
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, durant la conferència de l’ambaixador d’Eslovènia a Andorra, Robert Krmelj. | SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, van presidir ahir la conferència telemàtica Europa més resilient – les prioritats de la presidència eslovena del Consell de la Unió Europea, a càrrec de l’ambaixador d’Eslovènia a Andorra, Robert Krmelj. L’acte va estar organitzat conjuntament entre el ministeri d’Afers Exteriors i l’ambaixada d’Eslovènia a Madrid.

Durant la conferència, Krmelj va presentar les prioritats que marcaran l’agenda de la presidència eslovena: facilitar la recuperació econòmica de la UE, reflexionar sobre el futur de la UE, i reforçar la seguretat i l’estabilitat al continent i arreu del món.

Pel que fa a les actuals negociacions d’Andorra amb la UE d’un acord d’associació, l’ambaixador va afirmar que Andorra pot comptar amb el suport de la presidència eslovena perquè es pugui avançar cap a la conclusió de l’acord marc previst.

Ubach va agrair a l’ambaixador les atencions rebudes durant el seu desplaçament a Eslovènia al maig, acompanyada per Riba. Un viatge que va permetre donar a conèixer Andorra, abordar l’estat de les negociacions amb la Unió Europea, així com reforçar els lligams bilaterals entre ambdós països.

Cal recordar que, cada sis mesos, un estat membre presideix el Consell de la UE. En el cas d’Eslovènia, es tracta de la segona vegada que ostenta la presidència, ja que ho va fer per primer cop l’any 2008.

En l’acte també hi van participar representants del Consell General, així com del sector social i econòmic del país, que van tenir l’oportunitat de fer les seves preguntes a Krmelj.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT