PUBLICITAT

Les molèsties a l'esquena deixen Vidosa sense Copa del Món

  • Esteve correrà la súpercombinada i el descens a Wengen, mentre que el número u és dubte pels Mundials
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vidosa, en la presentació dels equips de la FAE, el passat desembre. Foto: TONY LARA

Males notícies per a l'esquí. Novament el protagonista és el número u andorrà, Roger Vidosa, que tot i ha intentat disputar la cita de la Copa del Món de Wengen del pròxim cap de setmana, finalment la decisió dels tècnics és que no ho faci, ja que després de l'entrenament oficial de descens de dimarts ha tornat a tenir molèsties. De fet, ahir no va disputar el segon entrenament programat, i es preveu que torni al Principat per estudiar amb els metges el nivell de la possible lesió: de nou l'esquena, amb l'hèrnia discal que el va deixar fora de competició gairebé una temporada fa dos anys.

El fet preocupa a la FAE perquè la gran cita de la temporada, els Campionats del Món de Garmisch-Partenkirchen (Alemanya) es disputen del 8 al 20 de febrer, i aquí el massanenc voldria estar en perfectes condicions. De moment, la seva presència és un dubte, i els membres de la FAE reunits a Wengen, amb el director tècnic Carles Visa al capdavant ja que va arribar ahir per presenciar la cita de la Copa del Món, prendran una decisió els pròxims dies.

ESTEVE, BENEFICIAT / La baixa obligada de Vidosa per a la Copa del Món a l'estació suïssa deixa en safata de plata a Kevin Esteve la disputa de la súpercombinada i del descens. Si bé gairebé tenia assegurada la seva presència al descens, la súpercombinada apareix en el seu camí com un regal per poder seguir progressant en aquesta disciplina,i més a una cita tan complicada com una Copa del Món. A més, els tècnics de la FAE van confirmar ahir que la prova de l'eslàlom prevista per diumenge 16, no tindrà presència andorrana, ja que en principi l'havia de fer Vidosa. Com que Esteve competirà divendres a la súpercombinada i dissabte al descens, la càrrega ja semblava bastant forta com per exigir un eslàlom al tercer dia.

LA LESIÓ, DES DEL DIA 4 A BERNEX / L'última cursa de Vidosa va ser el gegant de Bernex, una prova FIS que es va disputar el passat 4 de gener i que va ser precisament el millor resultat de l'andorrà, quan va ser segon a la cursa i va obtenir 20,02 punts FIS, una fita importantíssima pel massanenc. Però aquell dia, Vidosa va notar molèsties, i des de llavors que ha tingut quatre dies d'aturada total en què va marxar a Chamonix per ser tractat amb fisioteràpia i sobretot descans, i algun dia d'esquí esporàdics per no forçar. Dimarts va tornar al màxim nivell a l'entrenament del descens de la Copa del Món de Wengen i va recaure de la contractura.

LES OPINIONS DE VISA I BELLSOLÀ / A Wengen més que preocupació el que hi ha és calma tensa. El tècnic de la FAE, Xavier Bellsolà, va analitzar la situació amb cura: «La lesió... la gent que és atleta d'alt nivell pateix moltes més molèsties que altres persones, s'ha de desdramatitzar i pensar que el Roger podrà tornar a la temporada en uns dies, perquè això són coses que passen». Per la seva part, el director tècnic de la federació, Carles Visa, va assegurar que «el més primordial és que es recuperi el més aviat possible», i hi va afegir: «Em preocuparà quan m'ho digui el metge, perquè de moment no sabem res més». Vidosa té 26 anys i un calvari a sobre després que fa dos anys estigués aturat per culpa de les molèsties que ara retornen a la seva esquena,

COPA D'EUROPA AMB OLIVERAS I RUIz / Ahir hi va haver un canvi en el calendari de la Copa d'Europa que s'ha de disputar a Patscherkofel (Àustria) i hi va haver cursa quan tocava entrenament oficial -qüestió de previsió meteorològica-, però l'actuació va ser pobra, amb Marc Oliveras desqualificat per saltar-se una porta, i Nil Ruiz sense poder finalitzar.

LAURA SOULIÉ, AVUI A LA COPA DEL MÓN / Per altra part, avui Laura Soulié disputa una nova cursa de la Copa del Món de biatló. Serà la cursa de 15km a l'estació alemanya de Rupholding, on durant els pròxims dies es concentren les millors esquiadores de l'actualitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT