PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un mínim de quatre empreses es presenten pel transport sanitari

L’empresa adjudicatària es coneixerà el 9 de juliol amb l’obertura dels diferents sobres presentats

Per Alba Llacuna

Una ambulància a la porta urgències.
Una ambulància a la porta urgències. | Maricel Blanch

El termini per presentar les sol·licituds per optar a oferir el transport sanitari assistit no medicalitzat ha finalitzat –acabava ahir a les 15.00 hores– i un mínim de quatre empreses han fet constar la seva candidatura davant del departament de Compres del Servei Andorra d’Atenció Sanitària (SAAS).

D’aquesta manera, Ambulàncies del Pirineu (ADP), actual empresa que té la concessió d’aquest transport sanitari, aspira a revalidar-la. Com en les anteriors ocasions ho fa sola, sense cap vincle amb una altra empresa del sector, sigui del país o de fora.
L’altra entitat que també es presenta en solitari és Creu Roja Andorrana, que fins ahir mateix, no va presentar la documentació. Des de l’ONG es té la certesa que compleixen amb els requisits establerts en el plec de bases i, segons les seves indicacions, ells aporten un valor afegit com és el fet de revertir a la societat el cost que pagarà l’Executiu per aquest servei, sigui amb la botiga solidària, els centres de dia o la resta de projectes socials que desenvolupen.

Per la seva part, des d’Ambulàncies Carlemany també van confirmar la seva candidatura, però no de forma solitària, sinó que tindrà el suport al darrere d’una UTE. Una aliança que no van voler desvetllar abans de l’entrega del sobre: «ara que ja està entregat, podem dir que ens presentem amb una UTE», van afirmar des de l’entitat.

En la mateixa situació es troba Ambulàncies Valira, que també es presenta al concurs en unió amb Ambulacias Egara. «Aquest súltims dies hem estat valorant el tema i finalment si hem entregat la documentació», va indicar des d’ambulàncies Valira, David Montero.
Una cinquena empresa, Servei d’Assistència Sanitària (SAS), no queda clar si finalment es presenta o no. Tot i que quan es va crear, l’abril del 2019, la seva voluntat era intentar agafar aquest servei.

Ara totes les candidatures hauran d’esperar pocs dies, concretament, fins al 9 de juliol a les 10.00 hores, quan es farà l’obertura dels sobres. A partir d’aquest moment, l’empresa adjudicatària s’haurà d’adaptar a les demandes del servei per tal d’agafar el relleu com més aviat millor.

Cal recordar que en el plec de bases es deixa palès que els 25 treballadors que estan treballant actualment en aquest servei han de ser contractats per l’empresa adjudicatària, en cas que sigui diferent de l’actual. Per una altra banda, hi ha el servei nocturn des de la base d’Escaldes-Engordany que, juntament amb les guàrdies diürnes i les localitzables, farà més que probable l’ampliació d’aquest nombre de treballadors destinats a aquest servei.

A més, també hi figura que les deu ambulàncies que ha de tenir l’empresa, vuit en funcionament i dues de reserva, han de tenir tracció total, per fer front a qualsevol incidència meteorològica, així com que els serveis s’efectuaran des de tres bases: una a Escaldes-Engordany, en el mateix edifici que l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, una altra a  una a la vall del nord, a la Massana, i una altra a la d’orient, a Canillo.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT