PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Santa Coloma busca començar amb bon peu la Conference League

El Mons Calpe debuta per primera vegada en competició europea i és un dels equips més joves de Gibraltar

Per David Sansaloni

L’FC Santa Coloma durant l’entrenament d’ahir previ al partit.
L’FC Santa Coloma durant l’entrenament d’ahir previ al partit. | FC Santa Coloma

L’FC Santa Coloma serà el primer equip andorrà en encetar aquesta nova competició: la Conference League. Davant, els del Principat tindran al Mons Calpe, de Gibraltar, que disputarà per primera vegada en la seva història un partit d’aquestes característiques. Tot i haver mantenit un nivell similar pel que fa a les lligues d’Andorra i Gibraltar, els colomencs parteixen amb avantatge, demostrant haver tingut un millor joc i més qualitat futbolística que el seu rival, tant aquesta temporada passada com històricament.


Els colomencs estan en el seu 18è any de competició europea, després d’haver fet la seva reverència continental en la Copa de la UEFA la temporada 2001/02. En aquell debut l’equip va perdre per un global de 8-1 davant el Partizan de Belgrad en la ronda de classificació, però ha passat molt de temps i els del Principat han mostrat una evolució més que acceptable, registrant victòries contra el Valur i el Tre Penne, així com empats amb l’Alashkert i l’Astana. En l’última participació, tan sols van poder ser eliminats de l’Europa League en els penals, després d’un empat 0-0 amb l’Iskra Danilovgrad de Montenegro.

 
En paraules del seu entrenador, Albert Jorquera, l’equip arriba en molt bon estat de forma. «Hem estat cinc setmanes entrenant amb intensitat i es nota que per als jugadors aquest és un partit molt important», va declarar Jorquera, mentre afegia que «amb vista al duel veig una trobada molt igualada, sense un clar favorit. Són dues lligues molt semblants, però l’estil de joc és molt diferent». L’entrenador de l’FC Santa Coloma va destacar que el que la balança caigui d’un costat o d’un altre dependrà de «l’estil de joc que presenti cadascú». Cal recordar que l’equip colomenc presenta les grans novetats de dos jugadors que van ser molt importants als seus antics equips la temporada passada, com són els atacants Guillaume López i David Virgili.

 

Un rival debutant

Pel que fa al Mons Calpe, l’equip es va fundar al 2013, sent així un dels conjunts més joves de Gibraltar, juntament amb el Bruno’s Magpies (2013) i l’Europa Point (2014). La temporada passada va acabar cinquè, fent-se amb l’últim lloc de classificació europea en el seu grup del campionat quan la lliga es va dividir. 

Sense cap experiència europea prèvia, el Mons Calpe tampoc ha guanyat mai cap competició del país. Va començar la seva vida en la Segona Divisió de Gibraltar, acabant segon en el seu primer any, però perdent en el play-off d’ascens, i va ser vuitè la temporada següent. En la seva primera temporada en la màxima categoria va acabar cinquè, i novament van repetir posició en la 2017/18. Després d’aquell any van acabar quarts, i setens en la 2019/20 després de la fusió de les dues divisions a Gibraltar. L’equip està dirigit actualment per l’exdefensor internacional uruguaià César Vega, i el capità i porter Christian Fraiz va mantenir set porteries a zero la passada temporada. 

 

Albert Jorquera - Entrenador de l'FC Santa Coloma

«Hem estat cinc setmanes entrenant amb intensitat i es nota que per als jugadors és un partit molt important»

«Veig una trobada molt igualada, sense un clar favorit. Són dues lligues molt semblants, però l’estil de joc és diferent»

PUBLICITAT
PUBLICITAT