PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS lamenta la «manca de cura» en la nova moneda commemorativa

Vela demana al Govern al voltant del procés per determinar el disseny

Per El Periòdic

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela.
La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela. | PS

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela va entrar ahir dues preguntes escrites dirigides al Govern en referència a les monedes commemoratives de dos euros que l’Executiu va aprovar en la darrera sessió del Consell de Ministres. Vela va demanar quin ha estat el procés per a decidir els temes i els motius d’aquesta nova emissió, així com al voltant del procés de selecció que s’ha dut a terme per escollir el seu disseny. 

Aquestes preguntes es formulen després de l’anunci públic i la mostra de les monedes per part del Govern, que segons van apuntar des del Partit Socialdemòcrata mitjançant un comunicat de premsa, ha generat una gran polèmica pel disseny d’una en concret, destinada a ser un homenatge a la gent gran. Segons van indicar, la moneda, a banda de dur gravada unes mans unides, un estetoscopi i el lema Cuidem la nostra gent gran, incorpora el dibuix de set virus que representen el SARS-CoV-2, fet que «ha provocat un gran rebombori a les xarxes socials». 

D’aquesta manera, els socialdemòcrates consideren que «el gravat no s’adequa al reconeixement que es mereixen els padrins ni les persones que han perdut familiars per culpa de la Covid-19», i lamenten «la manca de cura» del Govern per haver donat el vistiplau a un gravat com aquest. De fet, el grup assegura que el disseny «resulta ofensiu que per a molts, tenint en compte l’elevat nombre de defuncions que ha provocat la pandèmia arreu del món». 

A banda de la inspirada en la pandèmia del coronavirus, l’altra moneda commemorativa de dos euros que Andorra encunyarà aquest 2021 correspon a l’homenatge pels 100 anys de la coronació de Nostra Senyora de Meritxell, que enguany se celebren. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT