PUBLICITAT

Despres es perd, cau en un forat de fang i Coma s'allunya massa

  • El resident s'equivoca en el quilòmetre 120 quan marxava amb el belga Verhoeven
EL PERIÒDIC
CHILECITO

Periodic
Despres i la seva KTM proven lluitar contra la gravetat, durant la desena etapa del Ral·li Dakar disputada ahir entre Copiapo i Chilecito. Foto: AFP / DANI GARCIA

Només queden tres etapes per finalitzar el Ral·li Dakar, i la cosa pinta malament per Cyril Despres. El pilot resident, que en les últimes jornades havia aconseguit retallar de mica en mica terreny respecte a Marc Coma, el líder de la general, ahir va rebre un fort cop a la classificació general. El resident va perdre en meta 9min 56s amb el català, i ara és a 18min 10s. Massa lluny. Les raons, que es va perdre i que en un moment donat fins i tot va caure en un forat de fang.

«He comès un error important en el quilòmetre 120 quan anava bastant bé. He llegit 17 en lloc de 117 i m'he trobat de sobte en un camí pedregós amb (Frans) Verhoeven. Hem perdut molt temps», va comentar el resident al finalitzar l'etapa. «Després, durant els últims quilòmetres», hi va afegir, «he tornat a equivocar-me». Llavors, Despres va donar mitja volta i va arribar una caiguda que encara el va fer perdre més temps: «He caigut en un forat de fang. Era impossible sortir, m'he tirat deu minuts fins a aconseguir-ho. Vaig pensar per un moment que perdria fins i tot més temps». El seu anàlisi del dia no podia ser positiu: «Ha estat un mal dia, però així és el ral·li raid, té els seus dies bons i els seus dies dolents». En semblants termes es va expressar el seu motxiler, Ruben Faria, que tot i patir va fer una bona etapa sent tercer, i ja és a la general cinquè. «Ha sigut una etapa molt dura, de bojos diria jo; M'he perdut almenys tres o quatre vegades; Al final en el riu tots ens hem equivocat tots...».

BON INICI, FINS QUE ES VA PERDRE / Despres va iniciar el dia amb bones sensacions. En el primer punt de control (km 21) era líder fins que Helder Rodrigues el va superar per només 14s. En aquest punt, Coma estava a 48s del francès. En el quilòmetre 67, però, el català superava Despres per 19s, mentre que després de la desfeta en què el resident es va perdre, les diferències van pujar fins el 9min 02s. Una mica després, el francès va rebaixar el temps a 8min 37s respecte al líder provisional de l'etapa -Rodrigues- i en gairebé quatre minuts amb Coma. Però després va venir la caiguda i la distància va tornar a pujar, fins els 9min 56s en meta.

Ara no queda massa ral·li. Avui, 622 d'especial entre Chilecito i San Juan. Tot és possible als Andes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT