Segona posició de Vinyes i Mercader al Ral·li Osona

La dupla va plantar cara als favorits al volant del seu Seat Ibiza Kit Car

Mercader i Vinyes amb els trofeus de segons classificats a Vic.
Mercader i Vinyes amb els trofeus de segons classificats a Vic. | FotoEsport

Joan Vinyes i Jordi Mercader, al volant d’una mecànica que va viure els seus moments més dolços fa 25 anys (Seat Ibiza Kit Car-Baporo Motorsport) van completar la 52a edició del Ral·li Osona amb una excel·lent segona posició de la classificació absoluta de la prova. El tàndem de Suzuki es va situar en l’esmentada plaça després del primer pas per la Trona, primera especial del dia, i la van mantenir fins que van situar el seu Eivissa al parc tancat final situat en el karting Osona. En el podi final de la prova organitzada per l’Escuderia Osona van estar, com a vencedors del ral·li, l’equip local, Albert Orriols-Lluis Pujolar (Skoda Fabia Ral·li 2), mentre que al tercer calaix van pujar Òscar Palomo-Brais Miron (Peugeot 208 GT Rally4).

Des de la primera especial, Vinyes-Mercader van veure com els dubtes sobre on podrien arribar amb el cotxe, competint amb mecàniques actuals, es van resoldre en els primers compassos del ral·li. La parella Orriols-Pujolar, que ja han gaudit de la victòria en diverses ocasions de l’Osona i són bons coneixedors de la seva comarca, van dominar des de l’inici. No obstant això, de manera sorprenent l’andorrà va situar l’Ibiza en una inesperada segona plaça, mentre que per darrere la lluita era més ajustada, sobretot en aquest primer bucle.

Les primeres seccions del ral·li, doble passada per la Trona, Costa dels Gats i el Cobert, van acabar amb Orriols destacat en primera posició, seguit de Vinyes a 44 segons, mentre que la tercera plaça era per a Eduard Pons-Alberto Chamorro (Skoda Fabia Rally2) a 53 segons. Així doncs, el del Principat i Pons estaven separats per 9 segons, i semblava que en la continuació la situació es podria ajustar una mica més. La realitat va ser ben diferent. Vinyes-Mecader van seguir amb la regularitat exhibida des de l’inici mentre que els seus rivals van tenir problemes en el primer pas per la Vola. A partir d’aquest instant, les posicions de podi van romandre inamovibles.

«Vam venir a Vic amb la idea de provar l’Ibiza, veure fins on podíem arribar i sobretot... Passar-ho bé! La resposta de la mecànica de 25 anys ha estat excel·lent i hem pogut competir amb rivals i cotxes actuals. Aquesta segona posició és, sens dubte, per a estar satisfet», va comentar Vinyes en acabar la jornada.