PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una seixantena de joves s’inicien com a informadors turístics

El comú reforçarà el personal amb 162 eventuals a l’estiu

Per El Periòdic

Els informadors que treballaran enguany i representants del comú.
Els informadors que treballaran enguany i representants del comú. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Prop d’una seixantena de joves inicien avui la seva feina al Comú d’Andorra la Vella com a informadors de carrer i turístics. D’aquesta manera, tal com va explicar el conseller de Cultura i Promoció Turística, Miquel Canturri, els informadors de carrer –45 en total– treballaran en dos torns els mesos de juliol i agost, mentre que els informadors turístics, que fan tasques de suport a l’oficina de turisme –uns 11–, desenvoluparan la seva feina tot l’estiu. Els joves van ser rebuts ahir per Canturri i la cònsol major, Conxita Marsol, que els va encoratjar a treballar per la parròquia i a gaudir de la feina.

Els informadors de carrer es localitzaran a partir d’avui, doncs, en diferents punts de la parròquia, com ara el taulell que hi ha a la plaça del Poble i que es considera «un bon lloc» per informar els visitants sobre els atractius del centre històric, tal com va manifestar Canturri. També hi seran a Santa Coloma i al llarg de l’avinguda. Dos d’aquests joves van explicar als mitjans la seva experiència. Així, Enric Capdevila va compartir que fa tres anys que treballa com a eventual i que aquesta feina és la seva manera d’intentar «transmetre al turista» el seu coneixement, ja que ha estudiat història. Al seu torn, Òscar Pichel va explicar que aquest ja és el quart any que treballa com a eventual d’estiu i que ho fa perquè és una feina en la qual «s’ho passa bé i practica llengües».

La capital contracta enguany 162 treballadors repartits en els diferents serveis, i destinarà prop de 250.000 euros per sufragar els salaris del personal eventual d’estiu, segons va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT