PUBLICITAT

Els casos actius tornen a superar el centenar

La prova de l’oci nocturn finalment es farà amb el 70% de l’aforament

Per El Periòdic

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. | ARXIU ANA

El repunt de casos ja és aquí. El cap de setmana passat es van detectar 52 nous positius, que juntament amb les 31 altes, fan augmentar els casos actius per sobre del centenar, en concret 106.

En dades totals, des de l’inici de la pandèmia 13.982 persones s’han infectat, mentre que les que han superat la malaltia arriben a les 13.749. Les defuncions, un dia més, es mantenen estables en 127.

Aquests nous casos, però, no han comportat canvis en la pressió hospitalària. En aquest sentit, tal com va informar l’Executiu, no hi ha cap persona ingressada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ni a planta ni a l’UCI. Tampoc hi ha cap ingrés a la planta Covid-19 habilitada al centre sociosanitari del Cedre.

Quant als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 70.018 dosis –43.008 primeres dosis i 27.010 segones–. 

Finalment, i pel que fa a la població escolar, hi ha dues aules sota vigilància activa –una total i una parcial– i cap en vigilància passiva.

La prova pilot el 16 de juliol / D’altra banda, els representants de l’oci nocturn i el Ministeri de Salut van reunir-se ahir per seguir amb la planificació de la prova pilot que es farà a l’Eivissa Experience el pròxim 16 de juliol. L’aforament finalment serà del 70% i caldrà presentar un Test Ràpid d’Antígens (TRA) de les darreres 12 hores o una pauta completa de vacunació, amb l’administració de la segona dosi d’un mínim de dues setmanes.

El local, a més, haurà d’identificar totes les persones que accedeixin al recinte, ja que se’ls farà un seguiment per veure l’impacte que han tingut les possibles incidències de la Covid.

El que és segur és que l’increment de casos que està havent-hi aquests dies, no posa en perill la prova, ja que es garanteix la seguretat amb els documents necessaris.

El Roser, un referent
El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, es va referir, ahir en la presentació del mirador solar de Tristaina, les aglomeracions viscudes en el Roser de la parròquia. Uns actes que Mortés va qualificar d'una manca de responsabilitat de la gent i pensa «que servirà de referent de cara a les properes festes que venen a la resta de parròquies» per veure si cal afegir noves restriccions o mesures.

Tot i això, va fer un balanç positiu dels actes, ja que, a excepció de les hores més tenses, la resta va funcionar correctament. «La festa del Roser d’Ordino s’ha de fer, s’ha decidit que es faci durant el dia i a partir de les 22.00 hores no hi haurà res», va afirmar el cònsol major que va demanar molta més prudència a la població. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT