PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salthouse i Mignon pugen al calaix més alt de l’Ironman 70.3 Andorra

L’esdeveniment ha comptat amb 700 atletes de més de 20 nacionalitats en una jornada plena d’espectacle

Per El Periòdic

Ellie Salthouse i Clément Mignon creuen la meta de l’Ironman 70.3 Andorra.
Ellie Salthouse i Clément Mignon creuen la meta de l’Ironman 70.3 Andorra. | Andorra Multisport Festival

L’Andorra Multisport Festival, organitzat per The Ironman Group, va tancar les portes amb l’inaugural Ironman 70.3 Andorra, on Ellie Salthouse i Clément Mignon van registrar els seus noms en proclamar-se vencedors en categoria femenina i masculina respectivament. 


La jornada va començar sota un cel amenaçador, però les condicions meteorològiques van acabar resultant sent perfectes per a la competició. Un total de 700 atletes de més de 20 nacionalitats es van citar ahir al matí al llac d’Engolasters per afrontar 1,9 quilòmetres de natació, 90 quilòmetres a sobre de la bicicleta, recorrent carreteres per on han passat les grans voltes, com el coll d’Ordino, i una mitja marató al costat del riu Valira d’Andorra la Vella. 


En el triatló masculí, el més ràpid en sortir de l’aigua va ser l’italià Michele Sarzilla, encara que sense molta diferència sobre els seus rivals, entre ells en Clément Mignon o en David Macnamee. En un tercer grup es trobava l’atleta australià, resident al Principat, Cameron Wurf, Jordi Montraveta i Erik Merino. Tanmateix, l’espectacle va començar en el sector de bicicleta, amb Etienne Diemusch i Clément Mignon al capdavant. Tot i això, el seu lideratge no duraria gaire, ja que Wurf estava disposat a mostrar el seu clar domini sobre rodes, escalant posicions fins a col·locar-se líder. Aleshores, el triatleta i ciclista professional va imposar un ritme frenètic i constant, però no li va valer per escapar-se de Mignon. En la segona pujada al coll d’Ordino, Wurf i Mignon lideraven la cursa amb tres minuts de diferència sobre els seus perseguidors Dobard, Diemunsh i Sarzilla. Va ser llavors, quan Cameron va aprofitar l’últim descens per imposar-se amb dos minuts d’avantatge sobre Mignon i arribar a la segona transició al capdavant.


Finalment, tot va canviar en el sector a peu, on el ritme a la bicicleta li va passar factura a l’australià, que va patir en els primers quilòmetres fins a caure a la tercera posició, fet que Mignon va aprofitar per posar la vista a la meta i acabar travenssant-la com a guanyador en 4 hores 22 minuts i 56 segons. El campió de la prova es va mostrar «orgullós de guanyar a Andorra». El recorregut és realment dur, mai havia estat al país i definitivament és un lloc perfecte per anar amb bicicleta», va afegir.


En categoria femenina, l’australiana Ellie Salthouse no va deixar res a l’atzar i va anar líder durant tota la cursa. El seu domini va començar al sector de natació, que va completar en 27 minuts i 3 segons. Per darrere, la seguien un grup de cinc atletes, entre elles Emma Bilham o l’espanyola Laura Gómez. El sector ciclista li va servir a Salthouse per seguir ampliant el buit sobre les seves rivals, fins a arribar a la transició amb un avantatge de dos minuts i 38 segons sobre Bilham, i cinc minuts sobre l’alemanya Svenja Thoes. L’australiana va estar forta, ràpida i constant fins a emportar-se l’or, finalitzant la cursa en 5.10.01. Thoes va ser segona i Bilham va completar el podi.


En acabar la cursa, la guanyadora va recalcar que «el recorregut m’ha encantat, és bonic i increïble, alhora que dur i en altitud. Hauré de tornar l’any que ve per defensar el meu títol», va recalcar Salthouse amb un somriure.

 

Punt final a nou dies d’esport

L’Andorra Multisport Festival tanca les portes fins a la pròxima edició. L’esdeveniment ha deixat un total de nou dies de competició i dos de descans, i un fum d’imatges i moments per al record. El dia 22 es va donar el tret de sortida, amb l’Andorra 21 ports, on al voltant de 120 participants van estar presents en la sortida per tal d’afrontar 300 quilòmetres i 8.380 metres de desnivell positiu que va englobar la cursa, i finalitzar tres etapes, totes elles amb sortida i arribada al Parc Central.

El dia 24 va ser el torn del Trail 100 Andorra-Pyrénées, la cursa de muntanya amb quatre distàncies que va transcórrer a Ordino fins al dia 27, i que va comptar amb atletes de renom. Tot seguit va tenir lloc l’Andorra MTB Classic-Pyrénées, la cursa de BTT per parelles que va finalitzar el dissabte i, finalment, la clausura amb la mítica prova de l’Ironman 70.3 Andorra. Tot i estar amb xifres reduïdes de participants a causa de la Covid-19, l’Andorra Multisport Festival ha aconseguit tornar a compartir la passió per l’esport entre els milers de visitants que han passat pel país aquests dies. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT