PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Funicamp arrenca l’estiu amb un reforç del servei de bus i el nou forfet

El comú preveu que uns 15.000 visitants es puguin beneficiar del giny

Per El Periòdic

El Funicamp en funcionament.
El Funicamp en funcionament. | ANA / E.C.

Encamp va inaugurar dissabte la temporada d’estiu del Funicamp, carregat de novetats que facilitaran el lleure als visitants de la parròquia. D’entrada, el comú ha reforçat el servei d’autobusos amb tres vehicles que, a diferència de l’any passat, faran trajectes circulars cada 15 minuts. A més, d’un dels tres autobusos permetrà l’accés a les persones que vagin acompanyades dels seus gossos. El circuit portarà els visitants, un cop hagin pujat amb el Funicamp, de l’Orri del Cubil, on un guia els farà una explicació de manera gratuïta, passant pel llac dels Pessons fins a l’acabat de restaurar Orri d’Encenrera. Tal com va explicar el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica del Comú d’Encamp, Nino Marot, «és un entorn que té molt bona acollida pels turistes i per tal de fer-los l’experiència més completa, enguany hem fet un acord amb Grandvalira per oferir el que anomenem forfet de quatre valls, amb l’objectiu que el visitant pugui agafar quatre telecabines diferents durant la seva estada, que són el Funicamp, el telecabina d’Ordino-Arcalís, el de Canillo i el de Soldeu». Aquest forfet té un preu de 14 euros, amb el servei d’autobús inclòs, i es pot comprar per un dia, dos o quatre dies.

Una altra de les novetats és el canvi del val de descompte d’un euro per a refrigeri que el comú donava l’any passat a tots aquells que pujaven al Funicamp a un tiquet vàlid per a un refresc als bars de la parròquia. «Hem volgut millorar aquest producte i així, d’aquesta manera, mantenim actius els establiments de la parròquia», va remarcar Marot, que també apuntava a una oportunitat dels turistes de gaudir de les poblacions després de les sortides. Pel que fa a altres canvis, també s’ha habilitat una caseta d’informació a la sortida de Solanelles, on s’obre el bar Colibrí; es reforçaran els cartells de BTT, que guanyen dues rutes noves; i es recupera l’entrada del hall al Funicamp després que, durant l’any passat, la pandèmia obligués a tancar-lo.

La temporada d’estiu del Funicamp s’allargarà fins al 12 de setembre i la corporació preveu que hi passin unes 15.000 persones, una xifra similar a la del 2020, segons l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT