PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’oci nocturn, a l’espera de definir el protocol per fer la prova pilot

El juliol i l’agost seran claus per saber si l’oci nocturn pot reobrir

Per Alba Llacuna

33 El dj i promotor d’esdeveniments, John Holt, durant una sessió.
33 El dj i promotor d’esdeveniments, John Holt, durant una sessió. | Hernan Covinich

Després d’acordar posposar l’obertura de l’oci nocturn fins al setembre, ara el Govern i el sector estan treballant per definir el protocol que ha de permetre realitzar les dues proves pilot previstes, una al mes de juliol i una altra a l’agost, a la discoteca Kapital i Eivissa Experience.

Si no hi ha cap imprevist, en els pròxims dies, les dues parts s’asseuran per detallar tots el protocol i els aspectes que s’hauran de complir per tal de donar màximes garanties perquè no hi hagi un possible brot. En aquest sentit, el gerent de Klub Discoteca, Carlos do Nascimento, va recordar que «la previsió és fer un aforament complet i sense mascareta amb gent que tingui la pauta de vacunació completa o que presenti una PCR negativa». A banda d’aquests elements, també hi haurà un control de totes les persones que participin en les proves pilots per poder realitzar el seguiment corresponent en cas que hi hagués un positiu.

Un dels punts on més discrepàncies hi ha entre els diferents actors,  i que s’haurà d’abordar en les reunions preparatòries, és l’hora de tancament. Els locals d’oci nocturn voldrien que fos a les 03.00 hores, però, segons les mesures actuals, aquests tenen el mateix horari que bars i restaurants i, per tant, l’hora per acabar l’activitat és a les 01.00 hores.

Nascimento va demanar poder disposar de temps per fer tota la preparació necessària, entre el que s’inclou el contacte amb els proveïdors per adquirir el producte i avisar la gent per cobrir els llocs de treball que es requereixin el dia.

El que ja està en agenda és que els empresaris del sector es reuneixen dilluns amb el ministre Gallardo per avaluar la situació econòmica, que és delicada, tot i poder-se acollir a les ajudes pel lloguer i a les suspensions temporals. De fet, l’oci nocturn és l’únic sector que, des que es va declarar la pandèmia, encara no ha pogut reobrir la seva activitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT