PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Preparats per al Tour

L’esdeveniment torna a Andorra amb un final d’etapa a Andorra la Vella i una sortida des del Pas de la Casa

Per David Sansaloni

La sortida dels ciclistes del Tour a Andorra des del Clot d’Emprivat l’any 2016.
La sortida dels ciclistes del Tour a Andorra des del Clot d’Emprivat l’any 2016. | TONY LARA

El Tour de França torna a Andorra. L’esdeveniment ciclista més important del món viurà un final d’etapa a Andorra la Vella (l’11 de juliol) i la sortida d’una altra des del Pas de la Casa (13 de juliol), amb una jornada de descans pel mig (12 de juliol). 


Pel que fa al recorregut de la que serà la 15a etapa, aquesta sortirà de Ceret, capital del Vallespir, i entrarà al Principat per la frontera del Pas de la Casa, creuarà el Port d’Envalira (2.409 metres) i sostre d’aquesta edició de la cursa, per a baixar en direcció a Soldeu, Canillo i Encamp. En aquest punt, els ciclistes enfilaran la Collada de Beixalís (1.790 metres) per baixar per Anyós en direcció a Escaldes-Engordany, fins a la línia de meta situada a Andorra la Vella. L’endemà, el Tour tindrà un merescut descans, com ja va passar a l’edició del 2016, i la 16a etapa sortirà del Pas de la Casa amb destinació final en Saint-Gaudens. Cal recalcar que aquesta serà la primera vegada que la localitat encampadana aculli una sortida de la ronda francesa.


Des d’Andorra Turisme, en paraules del seu director de Producte i Nous Projectes, Enric Torres, s’assegura que «per a organitzar un esdeveniment com és el Tour es necessita molt de temps de planificació. Fa un any que estem treballant en el projecte, per dissenyar com seran en aquest cas els tres dies que durarà l’estada». Torres també va afirmar que el pas de l’esdeveniment per Andorra «és molt positiu, ja que ens posa al centre del món del ciclisme i del que som com a país. Sabem que aquest esdeveniment també ens obliga a aplicar una sèrie de restriccions, de mobilitat i moviment, que acceptem perquè sabem el que hi ha al darrere i el retorn que tenim».

 

El beneficis

Des de la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) destaquen el gran aparador que és el país per a aquest esport. «Gràcies a les capacitats del país i la inversió de les entitats del Govern i l’organització del Tour, ens hem fet una gran imatge. A més, per als ciclistes més joves és tot un espectacle, i en certa manera pot ajudar a que s’interessin per aquest esport», va declarar el seu director tècnic de la secció de carretera, Julio Pintado. D’altra banda, pel que fa al retorn de la inversió, Torres va explicar que «es realitza un seguiment aeri de tot el recorregut, que posa en valor tot allò que passi al voltant de la cursa. Aleshores, mentre s’està fent el seguiment de la cursa també s’està fent promoció turística de l’entorn i de l’espai. Aquesta visibilització és cabdal per a nosaltres». 


Un total d’unes 4.500 persones (únicament entre corredors i equips) i una estimació aproximada d’entre 10.000 i 12.000 visitants, estaran allotjats al Principat. «Ompliran molts hotels del país i, per tant, hi haurà un retorn directe i immediat en l’economia. No obstant això, el punt clau serà la publicitat i difusió de la nostra casa com a destí, ja no sols esportiu, sinó també turístic», va recalcar el dirigent mentre afirmava que «si podem portar el Tour cada tres, quatre o cinc anys, com ve passant, creiem que ja és tot un èxit». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT