PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Pallarés defensa la feina feta per Andorra en matèria d’igualtat

La ministra assisteix de manera telemàtica al Fòrum Generació Igualtat que se celebra a París

Per El Periòdic

Un moment de la sessió inaugural del fòrum, el dia 30 de juny.
Un moment de la sessió inaugural del fòrum, el dia 30 de juny. | AFP.

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, va participar ahir en el Fòrum Generació Igualtat, que se celebra a París entre el 30 de juny i el 2 de juliol. Aquest esdeveniment és una trobada mundial en pro de la igualtat de gènere, convocat per ONU Dones i copresidit per França i Mèxic en col·laboració amb la societat civil. De fet, el fòrum es va inaugurar a la Ciutat de Mèxic del 29 al 31 de març i, ara, ha culminat a la capital francesa amb l’objectiu de generar un impuls internacional a favor de l’enfortiment de la igualtat.

Durant la seva intervenció, que va tenir un format telemàtic a causa de la pandèmia del coronavirus, Pallarés va destacar la importància de potenciar canvis substancials per a l’assoliment real de la igualtat de gènere. Justament, la ministra va apuntar que aquests canvis s’han de dur a terme amb la implicació de la societat civil, governs i organismes internacionals.

En aquest sentit,Pallarés va recordar que Andorra s’ha alineat amb els avanços internacionals en l’àmbit legislatiu, signant i ratificant l’any 1997 la Convenció de les Nacions Unides sobre l’eliminació de tot tipus de discriminació envers les dones (CEDAW) i el Conveni d’Istanbul el 2014. A la vegada, va afegir, que al Principat s’han aprovat legislacions pròpies com ara la Llei per a l’erradicació de la violència de gènere i domèstica, o la Llei per a la igualtat de tracte i no- discriminació.

«Perquè siguin efectives i aconseguim eliminar la violència contra les dones, les mesures legislatives s’han de traslladar a la pràctica, acompanyant-les de recursos psicosocials d’intervenció especialitzada i prevenció comunitària», va afirmar. Precisament, la titular d’Afers Socials, Joventut i Igualtat es va referir a «la consolidació» del Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere (SAVVG), que el Govern va posar en marxa el 2006 i que s’ha convertit en un recurs conegut per tota la població.

Finalment, Pallarés va remarcar que a Andorra existeix el telèfon 181, gratuït i d’accés directe amb atenció les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any per part dels professionals del SAVVG.

El Fòrum / El Fòrum Generació Igualtat compta amb la presència de mandataris internacionals. De fet, en la cerimònia d’obertura del dia 30 de juny van intervenir, entre d’altres, el copríncep i president de la República Francesa, Emmanuel Macron; el secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres; la directora executiva d’ONU Dones, Phumzile Mlambo; la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay; o el president del Consell Europeu, Charles Michel.

PUBLICITAT
PUBLICITAT