PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els bars alerten d’acomiadaments si no s’amplia l’aforament interior

Medina tem que la nova variant torni a repercutir en ells

Per Alba Llacuna

Terrasses de bars al centre d’Andorra la Vella.
Terrasses de bars al centre d’Andorra la Vella. | Arxiu ANA

La finalització dels ERTOs ha comportat, com a mínim en la Unió de Bars d’Andorra, un cert neguit per com podran assumir la recuperació de la totalitat de la plantilla. En aquest sentit, el seu portaveu, Francesc Medina, es va plantejar que «ara que ja no hi ha ERTOs, si s’ha d’assumir tot el personal, però només hi ha la meitat d’aforament, que es fa amb el personal que sobra?»; una problemàtica a la qual no hi ha gaires solucions: «Probablement hi haurà acomiadaments o s’aprofitarà per enviar-los de vacances i, quan tornin, ja es veurà», va assegurar Medina, que va afirmar que «mentre hi hagi l’aforament reduït, serà molt difícil poder posar gent a treballar».

Precisament l’ampliació de l’aforament a interiors és el punt en què, des dels bars, insisteixen en treballar de cara a futures mesures de relaxament. «El proper pas ha d’anar encaminat a la capacitat dels interiors, perquè, per moltes hores que estiguem oberts, no es pot treballar amb el 100% de la capacitat. Ara, amb el bon temps, està genial que les terrasses estiguin plenes, però, i quan comenci a ploure, què farem?», es va demanar Medina.

«Ara per ara, sí que tenim l’horari per funcionar. Ja no es necessita més temps, sinó poder ampliar la capacitat de persones», reiterava el portaveu de la Unió de Bars, que, tot i això, es va mostrar satisfet de poder obrir fins a les 01.00 hores. Una petita ajuda que els permet respirar una mica més, però «no és la mesura que ens ajudarà a recuperar-nos econòmicament».

Per una altra banda, un altre dels temes que preocupa, i molt, al portaveu dels bars és la nova variant delta que està afectant Europa. En aquest sentit, Medina tem que «una altra vegada serem els culpables del que està passant, no l’Andorra Music Festival o la Multisport. Si passa alguna cosa, els que tornarem a patir aquesta situació serem els bars».

Finalment, Medina va indicar que les reunions amb el Govern estan aturades, ja que fa tres o quatre setmanes que es va realitzar l’última on van fer un repàs de les mesures.

En aquest sentit, des de la Unió de Bars es va recordar que estan «disponibles per opinar i ajudar a trobar la millor manera de seguir relaxant mesures». «Ara amb un temps de relaxament, sembla que no cal consensuar-les», va concloure Medina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT