PUBLICITAT

Els expedients dels agents de la presó, al nou registre

  • L'Executiu treballa ara amb la regulació de la carrera professional per desenvolupar la llei
P.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un agent del centre penitenciari en les instal·lacions de la Comella. Foto: TONY LARA

Els agents penitenciaris ja disposen d'un registe reglamentat per centralitzar totes les dades personals i de formació de cadascun. Es tracta d'una regulació d'un fitxer informàtic que evitarà la destrucció d'informació de cada agent, com en alguna ocasió s'ha denunciat. Aquest Reglament del Registre del Cos Penitenciari «és un desenvolupament de la llei del cos, com a la resta dels cossos especials», va explicar el secretari d'estat d'Interior, Bruno Bartolomé. A més d'aquest reglament i per seguir en la tasca del desenvolupament de la llei del cos, l'Executiu treballa en altres regulacions com és la de la carrera professional. «Són demandes dels mateixos sindicats, i que contempla la llei que s'han de crear, per això estem treballant per tenir-les enllestides i aplicar-les», va explicar el secretari d'estat d'Interior.

Fins ara existia un registre però no hi havia cap norma que indiqués quines dades s'havien de guardar i quin temps tenia de vigència cada arxiu. Aquest nou reglament determinaran les dades de cada membre del cos penitenciari que han de constar al registre, les quals s'han de referir exclusivament a la situació administrativa. El conjunt de dades de cada membre formarà part de l'expedient personal. «En el reglament s'arxivaran fotocòpies de títols formatius, expedients, i tot el que hi figuri sobre les dades personals de cada agent», va explicar Bartolomé.

DADES DEL REGISTRE/ El reglament del nou registre indica que a més de les dades personals, s'ha de facilitar les dades administratives, com la data de l'ingrés al Cos Penitenciari, afectació actual, llocs de treball ocupats anteriorment, concessió de permisos administratius, concessió de gratificacions i condecoracions, formacions fetes des de la data d'ingrés al cos, nomenaments i cessaments, carrera professional, expedients disciplinaris i dossiers mèdics.

Aquest nou registre és d'ús exclusiu per a la direcció del Departament del Centre Penitenciari, qui és la responsable del registre, i també del Ministeri d'Interior. És la direcció qui ha de comunicar als responsables d'Interior la identitat dels funcionaris.

La confidencialitat de les dades és una altra mesura contemplada en aquest reglament posant a la direcció, com a responsable del registre, la custòdia dels expedients personals per mantenir el deure de reserva sobre les dades que coneguin.

El dret d'accés de qualsevol funcionari a sol·licitar informació de les seves dades que figurin al Registre de Membres del Cos Penitenciari, a l'igual que l'actualització, rectificació o supressió de les dades són altres articles regulats en el nou reglament.

A partir d'avui la direcció del Cos Penitenciari ha d'adaptar la informació de la que disposa avui al contingut d'aquest reglament, i no pot tardar més de sis mesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT