Escaldes-Engordany
L’FC Andorra podria començar al Nacional i acabar al Comunal
A mig termini el club voldria disposar d’un camp únicament pel futbol amb condicions de Primera Divisió
L’FC Andorra ja té clar el full de ruta que se seguirà, almenys de moment, en el curt termini pel que fa a les instal·lacions on disputarà aquesta nova categoria, que és la Primera Divisió RFEF. Segons va anunciar ahir el president de l’equip, Ferran Vilaseca, juntament amb el director esportiu, Jaume Nogués, la solució que agafa més força és la possibilitat de «començar a competir a l’Estadi Nacional i canviar al Comunal durant la temporada» mentre s’acaben les obres necessàries per adequar el Joan Samarra, i s’espera tenir un desenllaç oficial la pròxima setmana. Així doncs, els del Principat haurien de compartir estadi amb el rugbi andorrà al voltant de mitja temporada, per després canviar al recinte del qual fa ús tradicionalment l’atletisme.
La remodelació del Prada de Moles sembla anar per a llarg, i les necessitats del club són palpables, ja no sols per complir amb les directrius imposades per la Real Federació Espanyola de Futbol, sinó que a més es buscarà garantir la bona competitivitat del conjunt. El mateix Vilaseca va explicar que «hem de diferenciar els requisits de la categoria, de les exigències pròpies que ens posem per ser un equip d’alt nivell, sempre treballant amb passió i amb el respecte més gran als altres implicats». En aquest cas, el mandatari va fer al·lusió al rugbi i a l’atletisme, amb qui «sabem que hi ha interessos contraposats o que es friccionen».
Tanmateix, Vilaseca va voler posar incís en la relació que s’ha tingut amb tots els agents implicats en aquest context. «Volem agrair a les institucions el seu compromís. Al cap de Govern, que des del primer dia s’ha adonat que hi ha una necessitat a afrontar, a la ministra i al secretari d’Estat, i també a les cònsols d’Encamp i Andorra la Vella. Tots intentem treballar per trobar una solució al tema de l’estadi».
Pel que fa a l’Estadi Nacional, aquest compleix les condicions requerides però, per altra banda, el Comunal és de gespa natural, «més adient a l’estil que busquem», va contraposar Vilaseca. És aquesta dicotomia la que presenta més factible l’opció de començar en el primer i, quan estiguen les obres acabades, passar-se al segon. Ara bé, altre tema en qüestió és el de com es repartiran les despeses entre comú i FC Andorra. Tot sembla indicar que a curt termini les coses van desembolicant-se, però pel que fa als propers anys el club ja ha donat a conèixer la seva opinió: és necessari un camp d’ús exclusiu per al futbol i que, a més, compleixi amb les condicions de la Primera Divisió del futbol espanyol. «Si afrontem una reforma, sigui on sigui, serà per fer un estadi en condicions de Primera Divisió, que estigui adaptat també a la realitat del país i pensant també en la Federació Andorrana de Futbol», va comentar el president tricolor, mentre feia menció també a l’opció de seguir a Prada de Moles en un futur, sent «una opció que està allà. Hem estat molt contents a Encamp i si cap la possibilitat de tornar s’haurien de donar les condicions oportunes i arribar als acords pertinents amb el comú».
Situació del club
El director esportiu, Jaume Nogués, va voler remarcar que «estem sobrepassant, inclús, el guió que vam establir quan vam començar». Pel que va al mercat de fitxatges, Nogués va informar que el club continua amb 14 jugadors de la temporada anterior, amb vuit baixes fins al moment (Loureiro, Huesca, Bañuz, Herrera, Casadesús, Saverio, Mantovani i Goujón) i la negociació per allargar un any més la cessió de Rubén Enri i aconseguir-li una a Sergi Serrano per marxar cap a un club català per petició del jugador. El director esportiu també va voler aprofitar per agrair la feina d’alguns integrants del cos tècnic que no seguiran la pròxima temporada.
El lateral dret de 20 anys Adrià Altimira es converteix en el cinquè fitxatge tricolor
Adrià Altimira és el cinquè fitxatge de l’FC Andorra per a la temporada 2021-2022. El lateral dret de 20 anys arriba procedent del Melilla, equip amb el qual va aconseguir la permanència a la Segona Divisió B. Altimira és un dels pocs jugadors que pot afirmar haver-se format íntegrament en la pedrera del Barça, ja que va ser part del primer equip prebenjamí de la història blaugrana. Sobre ell, Nogués va destacar que «pot jugar també d’interior i extrem, i és un perfil de jugador associatiu, molt ràpid i intens amb el que fa, i ens agrada molt apostar per jugadors així». De moment l’aficionat tricolor haurà d’esperar per veure si Eder Sarabia aposta per ell com a substitut de Loureiro o si, al contrari, avança la seva posició i li dóna un rol d’extrem molt similar al que exercia Kike Saverio.