PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern reitera que no obrirà noves quotes per a l’hostaleria

Jover recorda que hi ha més de 800 persones apuntades al Servei d’Ocupació i que aquestes són la prioritat

Per Alba Llacuna

L’entrada del Servei d’Ocupació.
L’entrada del Servei d’Ocupació. | MARICEL BLANCH

L’obertura de quotes ni es va mencionar al Consell de Ministres i, per tant, el Govern no té previst que se n’obrin de noves per cobrir les necessitats de treballadors expressades pel sector de l’hostaleria. En aquest sentit, el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, va assegurar que des de l’Executiu «s’ha rebut el missatge» del col·lectiu sobre les dificultats per confeccionar les seves plantilles.

Per tal de resoldre la situació, Jover va confirmar que es reuniran amb els actors implicats i s’intentarà revisar les condicions de les quotes per facilitar que aquest puguin desenvolupar la seva activitat amb normalitat. Dins d’aquestes possibles solucions, però, no hi ha l’arribada de treballadors forans; el ministre va recordar que en el Servei d’Ocupació «hi ha més de 800 persones inscrites» i són aquestes a les quals el Govern vol donar prioritat perquè trobin feina i que «sigui en aquest ens on es vagin a buscar els treballadors».
Una versió que xoca amb la del sector. En aquest sentit, el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, va assegurar que en el Servei d’Ocupació no troba el perfil adequat o «ells mateixos han rebutjat el lloc de feina». A més, va posar en relleu que «malgrat que prioritzem la gent que viu al país, perquè a nosaltres [els hotelers] també ens surt més barat», si no el trobem, «ens veiem obligats a buscar-lo fora».

A les portes de l’estiu, la situació genera incertesa al sector en una temporada que estan planificant sobre la marxa i que no els està resultant gens fàcil.

169 places pel curs escolar
D’altra banda, la sessió ministerial, a més, va servir perquè l’Executiu donés el vistiplau a la cobertura de 169 places per al curs escolar 2021-2022. Sobre aquest punt, el ministre va puntualitzar que el nombre de places s’ha definit «després de l’anàlisi dels efectius necessaris als centres i àrees un cop finalitzat el període de matriculacions d’alumnes per al pròxim curs escolar».

D’aquesta manera, dels 169 llocs, 22 aniran destinats a la comissió de servei i les 147 restants per a funcions estructurals i periòdiques. Si es mira en funció del departament, les places es distribueixen en 119 per a l’escola andorrana i formació andorrana; 42 a formació professional, formació al llarg de la vida i innovació tecnològica; vuit a inspecció, qualitat educativa i recursos humans; i una a sistemes educatius, ensenyament superior i relacions internacionals.

Convocatòria per una estada formativa a l’ONU
El Govern va convocar el procés de selecció per realitzar una estada formativa a la missió permanent d’Andorra a les Nacions Unides a Nova York, de setembre a desembre del 2021. Es tracta d’una estada formativa que permet conèixer el funcionament pràctic de la missió permanent d’Andorra a les Nacions Unides a Nova York, participant en la seva activitat diària en col·laboració amb el personal diplomàtic. El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, va destacar que es tracta d’una oportunitat per conèixer de primera mà la feina que efectuen les representacions diplomàtiques.

Obres a l’escola vella per treure l’amiant
El Consell de Ministres va aprovar l’adjudicació definitiva dels treballs de desamiantatge de l’escola vella de la Massana. El concurs públic ha recaigut a l’empresa Unitas per un import total de 22.739,11 euros i el termini d’execució de l’obra és d’un mes. En aquest sentit, el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, va indicar que «s’aprofita l’estiu, que no hi ha gent a l’interior, per treure els elements amb amiant i substituir-los per altres materials»; en concret són els baixants fluvials i en un dipòsit d’aigua situat sota la coberta de l’escola.

Redacció dels plecs de la contractació pública
L’Executiu va donar ahir el vistiplau a l’adjudicació definitiva dels treballs de redacció del plec de prescripcions tècniques generals per a la contractació pública a Andorra. El concurs públic se l’ha endut Suport EC per un import total de 31.851,60 euros. Aquests treballs venen motivats pel projecte de Llei de contractació pública, que entra en vigor l’1 de gener del 2022, i que obliga a l’executiu i els comuns aprovar plecs de prescripcions tècniques generals, vàlides per als contractes administratius d’un mateix tipus i d’una mateixa classe d’ambdues administracions i de les parapúbliques.

Definits els vedats per la caça 2021-2022
El decret relatiu als vedats temporals de caça i les zones d’activitat humana per a la temporada 2021-2022 va ser aprovat ahir pel Govern en sessió de Consell de Ministres. Per a la temporada de caça 2021-2022, queda establert el vedat temporal de la parròquia d’Escaldes-Engordany: des del terme de la Massana, tota la solana d’Engordany, els Vilars i can Diumenge fins al terme d’Encamp. A més, també limita la caça a Grandvalira, Arinsal, Pal, Pas de la Casa i Grau Roig, al camp de neu d’Ordino-Arcalís; a la Comella i al Rec de l’Obac; a Naturlandia; al Pla d’Engolasters; i al Funicamp. 

El Govern impulsa el reglament de la CAIA
La sessió de Consell de Ministres d’ahir va servir per donar llum verda al reglament de funcionament de la Comissió d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (CAIA). La seva funció serà l’estudi i l’avaluació dels expedients d’infants i els adolescents, i l’aprovació de les propostes tècniques d’intervenció en casos de risc greu, així com de les propostes d’intervenció i protecció prop dels òrgans judicials. Amb la creació d’aquesta comissió, doncs, es dota a l’administració d’un òrgan decisori format per professionals especialistes en aquest àmbit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT