PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Executiu destina 876.000 euros a les monedes del 2021

L’Estat preveu ingressar més de cinc milions amb la seva producció

Per El Periòdic

Els models d’aquest any.
Els models d’aquest any. | SFGA

El Govern ha adjudicat per 875.591 euros els treballs corresponents a l’emissió de monedes d’euros del 2021. Aquests treballs consistiran en l’encunyació, confecció, transport, recepció, tractament, custòdia i distribució de les monedes.

La quantitat més important de la partida és per a la Moneda de París, que serà l’encarregada d’encunyar els euros, per un import de 576.431 euros. Posteriorment, altres tres empreses rebran la resta de la partida per dur a terme la resta de treballs. Així LADA snc di Maniglio Paolo & C rebrà 223.440 euros; Loomis Schweiz AG, 50.105 i Seguretat i Serveis SAU 25.615 euros, tal com consta publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) d’ahir.

En aquest sentit, el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, va explicar en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que aquest 2021 les monedes commemoratives –de 2 euros– seran per a la commemoració dels cent anys de la coronació de Nostra Senyora de Meritxell i a la gent gran, que portarà  la inscripció Cuidem la nostra gent gran. «Era oportú dedicar una a la gent gran que ho ha passat tan malament en aquests últims mesos», va indicar Jover, referint-se als efectes de la Covid, primer, amb la incidència i després amb les mesures que els ha mantingut, en molts casos, aïllats.

D’altra banda, les de col·lecció, en aquesta ocasió, seran una grandalla i el pont de la Margineda.
Amb el seu encunyament –tot i gastar gairebé 876.000 euros, segons va puntualitzar Jover, s’espera un retorn d’uns 3,4 milions per les monedes de circulació i més d’1,9 milions amb les de presentació oficial, que inclouen els 8 valors facials.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT