PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neix l’associació Andorra Functional Fitness per a regular l’esport al país

L’objectiu principal de l’entitat és fomentar i promoure la pràctica del Functional Fitness

Per El Periòdic

Una imatge del 'crossfit' a Andorra.
Una imatge del 'crossfit' a Andorra. | AFF

La International Fitness Federation (IF3) va reconèixer oficialment l’Associació Andorra Functional Fitness (AFF) com a entitat reguladora d’aquest esport al país. La validació arriba després de mesos de feina creant i desenvolupant el que és i serà, el club referent del CrossFit a Andorra (marca comercial privada que fins a la data, ha estat el monopoli d’aquesta pràctica esportiva).

L’objectiu principal d’aquesta nova associació esportiva andorrana sense ànim de lucre serà fomentar, promoure i estimular la pràctica del Functional Fitness per tal de motivar atletes que es vulguin adherir a l’entitat i poder, en un futur, gaudir d’un equip d’esportistes que representin al Principat en competicions que s’organitzin en l’àmbit nacional, continental i mundial.

Un segon objectiu fixat per l’AFF, en paraules de l’organització, és el de regular l’esport al país per tal de poder organitzar competicions nacionals que estiguin reconegudes per la Federació Internacional i poder accedir a les ajudes que les institucions com els Comuns i el Govern del país atorguen a les federacions, associacions i clubs ja existents. La creació de la IF3 permet poder regular mundialment aquest esport des d’una entitat neutra i en la qual els països puguin adherir-s’hi amb les seves respectives federacions o associacions.

Una de les metes més gran que té l’organisme internacional és esdevenir esport olímpic a Los Ángeles 2028, i des de l’AFF s’assegura que «treballarem per a tenir representants andorrans en les diferents competicions que s’aniran organitzant». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT