PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El ‘crossfit’ guanya protagonisme amb la Fitness Challenge League

L’esdeveniment es durà a terme aquest cap de setmana a Escaldes, al Prat del Roure i al camp de futbol

Per David Sansaloni

Batalla, Closa i Massoni durant la presentació de l’Andorra Fitness Challenge.
Batalla, Closa i Massoni durant la presentació de l’Andorra Fitness Challenge. | ANA / A.S.

La primera edició de l’Andorra Fitness Challenge arribarà aquest cap de setmana a Andorra, i se celebrarà a Escaldes-Engordany. La que serà la primera prova esportiva de crossfit al Principat es disputarà entre el dissabte i el diumenge, amb un total de 596 competidors i 149 equips, que estaran formats per tres homes i una dona cadascun d’ells. 


En la presentació de la prova esportiva van estar presents el conseller d’Esports i TIC, Josep Batalla, acompanyat del representant de la Fitness Challenge League, Enric Closa, i de la consellera de Promoció i Dinamització Turística i Econòmica, Meritxell Massoni. «Quan vam rebre la proposta d’organitzar aquest esdeveniment no podiem deixar-la passar, ja que és una novetat per a Escaldes-Engordany. El crossfit és un esport que cada dia té més adeptes i compleix amb tot els valors de l’esport, amb el seu dinamisme, i que corresponen amb molts valors de la parròquia», va declarar Batalla.


Durant aquests dos dies d’esport, els competidors i competidores no vindran sols, i es preveu, per les característiques de l’organització, que s’acostin fins a Andorra els seus familiars. «La família, mentre hi ha les proves, tindran temps per passejar, comprar, pernoctar i gaudir de la nostra parròquia», va explicar Massoni. En aquest sentit, va explicar que hi haurà cinc hotels d’Escaldes ocupats, un per a l’staff i els altres tres per a participants i familiars, la qual cosa permetrà donar «vida durant dos dies a la parròquia». D’altra banda, un dels objectius de la Fitness Challenge League «era buscar una parròquia cèntrica per a oferir altres complements a la competició. Ens han acollit molt bé i esperem poder seguir venint durant molt de temps més», va afirmar Closa.


Pel que fa a la competició, aquesta estarà dividida en tres categories: elit, intermèdia i per a principiants. Així, la primera prova serà el dissabte a les 09.00 hores del matí, i abans de dinar es farà la segona. Després hi haurà dues hores i mitja, aproximadament, de descans, i a la tarda se celebrarà la tercera prova. De cara al diumenge, la competició s’encetarà a primera hora, i hi haurà una cursa per la parròquia de cinc quilòmetres, que inclourà una part urbana i una de muntanya. Una vegada acabada la cursa, començarà la quarta prova puntuable, i els 10 millors equips de cada categoria passaran a les finals, on tindran lloc les proves més dures. La competició es dividirà en tres zones simultànies: dues a l’aparcament del Prat del Roure i una altra al camp de futbol.

La Fitness Challenge League fa quatre anys que està en funcionament, i consta d’un total de quatre proves comptant l’andorrana, que serà la tercera del calendari. La resta tenen com a punt geogràfic la costa de Tarragona, una altra a la costa de Barcelona i una a la costa de Girona. A Andorra es farà gairebé ple pel que fa a inscripcions, i la majoria dels participants provenen de Catalunya i també hi participaran cinc equips andorrans. Finalment, des de la corporació es va recalcar que se seguiran tots els protocols sanitaris i que hi podrà haver públic. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT