PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc fitxa l’aler-pivot irlandès Conor Morgan

L’ex del Joventut és converteix en la primera incorporació del conjunt tricolor

Per El Periòdic

Bandja Sy defensa Conor Morgan en un partit la temporada passada.
Bandja Sy defensa Conor Morgan en un partit la temporada passada. | acb Photo / D. Grau

L’aler-pivot irlandès Conor Morgan jugarà les dues pròximes temporades al MoraBanc. Així ho va fer oficial el conjunt tricolor ahir, després que el passat 14 de juny el Joventut de Badalona, club al qual ha pertangut el jugador aquestes ultimes tres temporades, anunciés que no comptaria amb el mateix per a la temporada 2021-2022. 


Morgan, de 26 anys i 2,06 metres d’alçada, és nascut al Canadà, però compta amb el passaport irlandès, i ha estat un jugador important en els esquemes de Carles Durán. Normalment ocupant la posició de 4, ha valorat 6,3 de mitja en aquests tres últims anys, amb 6,6 punts i 3,3 rebots per partit.


El General Manager del MoraBanc, Francesc Solana, el va definir com «un jugador polivalent en el joc interior, que ens ajudarà a poder jugar agressiu, com ens agrada a nosaltres», i també va afegir que «a més, compta amb amenaça de tres punts i pensem que encara té marge de millora i progressió». Solana va concloure que Morgan «coneix la lliga i l’Eurocup, i aquest també és un element a destacar». Per la seva part, la Penya, en el seu comunicat, va voler agrair «la seva implicació» i «gran professionalitat» que ha demostrat en els seus anys en l’entitat de l’Olímpic de Badalona.


L’aler-pivot es va formar en els UBC Thunderbirds, de la NCAA dels Estats Units, però com que no va estar seleccionat en el draft de l’NBA de 2017 va marxar a Nova Zelanda. A l’estiu de 2018, va aterrar a Badalona i aviat estarà a les ordres d’Ibon Navarro. Amb aquesta incorporació, i pegant una ullada al parquet, l’irlandès formaria parella amb Bandja Sy, ambdós en la mateixa posició, que ha estat minvada durant gran part de la temporada passada amb les lesions de Sy i d’altres que també han ocupat el lloc en algunes ocasions com Nacho Llovet o Tyson Pérez. L’altra peça similar seria Saulius Kulvietis, però la seva estança a Andorra sembla que es donarà per finalitzada, a no ser que hi hagi un canvi dràstic en el mercat de fitxatges per al conjunt tricolor. 

 

Tot a punt per al sorteig de la Regular Season de l’Eurocup

El sorteig de la Regular Season de l’Eurocup, que se celebrarà el dia 9 de juliol a les 13.15 hores, ja té establert un procediment oficial. Els 20 equips participants es dividiran en dos grups de 10, que jugaran tots contra tots en un format lliga. L’entitat reguladora ha dividit els equips en 10 bombos de dos, i així s’anirà seguint el sorteig per conformar els dos grups.

Amb aquestes dades ja se sap que el MoraBanc no jugarà, segur, amb el València Basket de Joan Peñarroya, ja que comparteixen bombo, i sí que ho farà amb Herbalife Gran Canària o amb Joventut de Badalona, ja que estan emparellats en el bombo 3, i per això un dels dos tocarà segur.

La resta han quedat repartits de la següent manera: en el 2 estaran el Promitheas Patras i el Lokomotiv Kuban Krasnodar; en el 4 Buducnost Voli Podgorica i Partizan de Belgrad; en el 5 Virtus Segafredo Bolonya o Lietkabelis Panevezys; en el 6 Cedevita Olimpija Ljubjana i Dolomiti Energia Trento; en el 7 Boulogne Metropolitans 92 i Mindelice Bourg en Bresse; en el 8 Ratiopharm Ulm i Turk Telekom Ankara; en el 9 Frutti Extra Bursaspor i Hamburg Towers; i en el 10 Umana Reyer Venècia i Slask Wroclaw. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT