PUBLICITAT

Activitats per sensibilitzar sobre la protecció del medi ambient

Les sis accions han estat organitzades per Andorra Sostenible

Per David Sansaloni

El cartell que dona a conèixer les activitats organitzades per Andorra Sostenible.
El cartell que dona a conèixer les activitats organitzades per Andorra Sostenible. | ANDORRA SOSTENIBLE

Andorra Sostenible proposa sis activitats durant el mes de juliol per dinamitzar l’estiu amb la voluntat i l’objectiu de seguir sensibilitzant la ciutadania en la protecció del medi ambient i la promoció d’hàbits sostenibles. La primera activitat es durà a terme l’1 de juliol a les 17.30 hores i consistirà en una sortida guiada al Parc natural comunal de les valls del Comapedrosa amb l’objectiu de descobrir algunes peculiaritats del parc. Així es podrà conèixer l’origen geològic dels Pirineus, les activitats tradicionals de la zona o la fauna i flora que es poden trobar per aquests indrets de tant valor ecològic i cultural.
El 8 de juliol es realitzarà un taller d’iniciació a l’elaboració de cosmètics naturals. Tindrà lloc a La Capsa, Espais de creació d’Ordino a les quatre de la tarda. Els participants aprendran a realitzar el seu propi sabó i crema hidratant amb ingredients naturals. Dins el marc del Festival de la flora del Pirineu, el 15 de juliol a dos quarts de sis s’impartirà el taller Connecta’t amb la biodiversitat al Portal de la Vall. Es tracta d’una activitat familiar (nens a partir de 8 anys) i lúdica per conèixer les diferents espècies de flora que podem trobar a Andorra.
El 17 de juliol, el fotògraf Esteve Argelich, impartirà un taller de fotografia nocturna. S’iniciarà a les deu de la nit a la zona de les Estructures autogeneradores del coll d’Ordino-Canillo. Els participants aprendran les tècniques de fotografia nocturna. Per poder seguir el taller, cal tenir coneixements bàsics en fotografia.
També es proposarà el 22 de juliol una xerrada sota el títol Digues no al malbaratament alimentari!. Tindrà lloc al Centre cultural la Llacuna d’Andorra la Vella a les 17.30 hores. L’objectiu serà revisar amb els participants els hàbits a l’hora de comprar, conservar i cuinar els aliments; i de compartir consells i bones pràctiques per menjar de forma més sostenible.
La darrera activitat serà el 29 de juliol a les 17.30 hores i consistirà en una sortida guiada per descobrir la ramaderia d’Andorra. Desplaçats a les pastures de Setúria a la Massana, els participants podran aprendre quines són les particularitats del model de ramaderia d’Andorra: la ramaderia extensiva i el rol tan essencial que juga en el manteniment de la biodiversitat vegetal, la prevenció de riscos naturals, el paisatge, la identitat cultural del país i l’economia de proximitat amb la producció de la carn de qualitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT