PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els joves reinvindiquen els drets del col·lectiu LGTBIQ+

Contracorrent Andorra assegura que encara és «un tema tabú» i que cal més «llibertat per expressar-se»

Per El Periòdic

Moments abans de l’inici de la marxa amb motiu del Dia internacional de l’orgull LGTBIQ+.
Moments abans de l’inici de la marxa amb motiu del Dia internacional de l’orgull LGTBIQ+. | ANA / M. F.

Els joves van fer sentir la seva veu ahir, Dia internacional de l’orgull LGTBIQ+, per reivindicar els drets del col·lectiu. D’aquesta manera, la marxa, convocada per Contracorrent Andorra, va comptar amb una trentena de participants que van anar des de la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella fins a la dels Coprínceps d’Escaldes-Engordany, per recordar que «encara queda molta feina per fer per aconseguir la plena igualtat», tal com va reivindicar Pol Cerdà, del moviment.

«El que més ens preocupa són els drets del col·lectiu trans, perquè és el que està més invisibilitzat», va destacar Cerdà, que va afegir que la CASS hauria de pagar o garantir que aquestes persones puguin fer el canvi de sexe. Una altra reivindicació és que des de l’escola es promogui «la diversitat». En aquest sentit, Cerdà va evidenciar que els joves que integren el col·lectiu «no han vist cap curs o classe per parlar d’aquests temes i és de vital importància que es tracti a les escoles».

Quant a la participació en la marxa, una trentena de persones, Cerdà va valorar que encara és un «tema tabú» i que cal treballar perquè la gent cada vegada tingui menys por a manifestar-se. «La llibertat comença perquè la gent es pugui expressar», va dir, i va constatar que la gent encara tem ser vista en manifestacions, per exemple, per temor a perdre la feina.

A la manifestació hi va estar presents membres del PS. La coordinadora de la Joventut Socialdemòcrata Andorra (JSA), Maria Nazzaro, va destacar que hi eren per «donar suport a la marxa i aconseguir la igualtat entre totes i tots» i que cada vegada hi hagi menys discriminació. Va valorar que és «molt positiu» que hagin estat els joves els que hagin impulsat aquesta marxa i que facin sentir «la seva veu». A més, va recordar que encara cal «seguir treballant» perquè falta «molt» per aconseguir la plena igualtat. Al seu torn, el secretari d’organització del PS, Pere Baró, va destacar que era un acte important «per visibilitzar» un tema que encara no és prou visible i va celebrar que els joves «s’involucrin». Baró va recordar que la igualtat està «sempre» a l’agenda del PS i va fer notar que era «significat que les úniques joventuts» presents a l’acte hagin estat les del PS. «És un senyal de quin és el partit que defensa realment aquests actes», va remarcar.

La marxa, tot i no estar presents, comptava amb el suport de Diversand i el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra, segonsva informar l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT