PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ferré i Montellà pugen al podi a Ubrique-Benaocaz

Els joves pilots de l’ACA acaben segon i tercer en les seves categories

Per El Periòdic

Ferré durant la Pujada Ubrique-Benaocaz.
Ferré durant la Pujada Ubrique-Benaocaz. | ACA Esport

Després de dos anys d’absència de les localitats gaditanes, els equips que lluiten durant aquest 2021 en el calendari competitiu van competir en la Pujada Ubrique-Benaocaz, que va poder celebrar, en el seu escenari habitual, el seu 25è aniversari. Raül Ferré (Silver Car CS), segon en la categoria II, i Edgar Montellà (Silver Car S3) tercer en la categoria III, van ser els representants de l’ACA Esport, completant una excel·lent actuació en una pujada marcada per les altes temperatures.


A banda de l’excessiva calor a Ubrique, l’ambient festiu entre els aficionats va ser un punt destacat de les jornades, com ja és habitual en aquest punt geogràfic. La celebració de la Pujada Ubrique-Benaocaz no es va disputar en les seves dates habituals (a finals d’abril) i aquests dos mesos de retard es van notar en el termòmetre, i tant els equips que van competir en la prova com els aficionats que van presenciar in-situ la competició van estar sota els més de 30°C que es van fer incissius cap a la meitat del dia.

 
Raül Ferré va completar la primera jornada de la cursa marcant un temps de 2.18.599, que el va situar com a líder provisional de la categoria II, per davant de Javi Villa que va parar el crono en 2.21.596, un temps molt inferior a l’esperat i que feia pensar en algun problema en la mecànica de l’experimentat pilot asturià. Durant les dues pujades de carrera disputades en la segona jornada es va confirmar, i el ritme que va marcar Villa no el va poder seguir Ferré, encara que no va tenir cap problema en situar-se de manera clara en la segona posició del podi de la seva categoria. «Els temps han estat molt bons, hem estat prop del Villa, que ha corregut moltes vegades a Ubrique. Estem contents de l’evolució, ja que és la primera carrera en sec que fem i ja sabem on podem millorar», va declarar Ferré.


Pel que fa a Montellà, la prova gaditana del CEM no li portava bons records, i va posar més motivació de l’habitual per a intentar variar aquesta sensació prèvia. En les tres mànegues vàlides per a la carrera va estar molt prop de les primeres posicions de la categoria III, fent la sensació que podria llimar les dècimes que el separaven, sobretot de Benito Pérez, que al final va ocupar la segona plaça. Aquesta lluita va durar fins a l’última pujada de carrera. L’andorrà va explicar en acabar les jornades que «Abans de venir era, sens  dubte, la prova en la qual menys em venia de gust competir. Tal com ha anat me’n vaig content i sobretot convençut que continuem millorant». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT