PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Encamp de Gresca omple la plaça dels Arínsols després de la Covid-19

Jocs infantils, música i l’Esbart de Sant Romà omplen la graella

Per El Periòdic

Un moment de l’Encamp de Gresca a càrrec de l’Esbart Sant Romà.
Un moment de l’Encamp de Gresca a càrrec de l’Esbart Sant Romà. | ANA / M. P.

Encamp va viure aquest darrer cap de setmana un ple de celebracions gràcies a la recuperació presencial de la Festa del Poble després d’un any d’aturada. Jocs infantils aquàtics, actuacions musicals i la interpretació de l’Encamp de Gresca, a càrrec de l’Esbart Sant Romà, són les ofertes que configuren el programa d’aquest any. De fet, el ball tradicional és el segon any que s’interpreta a la plaça dels Arínsols després de presentar-lo oficialment el 2019, ja que l’any passat, a causa de la pandèmia, va haver-se de passar al format telemàtic.

Malgrat que la cònsol major encampadana, Laura Mas, es va felicitar perquè aquesta és la primera festa popular de la parròquia amb una programació «més similar a l’habitual», els integrants de l’Esbart Sant Romà no van poder treure a ballar enguany a la ciutadania i autoritats per cloure la seva actuació per tal de donar compliment a les mesures de la Covid.

Per a la corporació, poder recuperar la celebració de l’Encamp de Gresca «representa una satisfacció» i dona «esperança» per a edicions futures. La cònsol va explicar que, per tal d’evitar qualsevol mena de perill, tots els integrants de l’Esbart es van sotmetre a proves TMA, la qual cosa va facilitar que hagin pogut ballar sense mascareta.

Un altre dels punts forts va ser la música, on es va fer una clara aposta pel talent encampadà i nacional. «Tenim grups molt bons al país que també han passat un moment crític i, per tant, no podia ser d’una altra manera que les administracions, i en aquest cas el Comú d’Encamp, aposti per ells», va manifestar Mas. Amb la bona situació epidemiològica actual, la corporació va decidir organitzar la major part dels esdeveniments que giren entorn de la Festa del Poble a l’aire lliure, tot i que la cònsol va manifestar que encara cal anar «amb molta cautela».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT