PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Covid-19 fa créixer l’interès pels ‘webinars’ i la formació de la Cambra

Des del març del 2020, l’entitat ha dut a terme una seixantena de cursos i nou seminaris en línia

Per Alba Llacuna

Les oficines de la Cambra del Comerç a Andorra la Vella.
Les oficines de la Cambra del Comerç a Andorra la Vella. | Maricel Blanch

La Covid ha despertat l’interès per a les formacions i els webinars de la Cambra del Comerç. Així ho va assegurar la tècnica de formació de l’entitat, Stella Canturri, que va xifrar les formacions realitzades des de l’inici de la pandèmia en 59 cursos, en què es van formar 455 persones, i nou jornades temàtiques, en les quals van participar més de 1.000 professionals. 

Des del moment en què es va anunciar el confinament, el 13 de març del 2020, la Cambra es va posar a treballar per mantenir la seva activitat formativa. D’aquesta manera, pocs dies després de l’anunci, van oferir el primer seminari en línia sobre les mesures urgents decretades pel Govern i el ERTOs. «Veure 800 persones connectades telemàticament va superar les nostres expectatives», va assegurar Canturri. Aquesta jornada només va ser l’inici d’un any i mig on la formació ha tingut un paper important dins la Cambra. «A partir d’aquí hem continuat oferint cursos on-line i webinars. A més, també hem comptat amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella que ha subvencionat una part d’aquests cursos», va apuntar la tècnica.

Precisament, els seminaris han permès a la Cambra, segons va indicar Canturri, que «la gent ens hagi conegut i hagi vist la utilitat d’aquestes formacions». «Personalment estic molt contenta, perquè hem arribat a un públic que no podíem arribar tradicionalment, o que no havíem arribat, i que gràcies al confinament han conegut la formació que oferim des de la Cambra i l’hem pogut fidelitzar», van certificar la tècnica de l’entitat. Un públic nou on, sobretot, destaquen petites empreses o sectors que fins ara no estaven tan habituats a realitzar formacions.

La comptabilitat o la fiscalitat, segons va assenyalar Canturri, van ser dues branques formatives que va funcionar «molt bé», així com totes aquelles relacionades amb «habilitats», com són el creixement personal o de gestió de persones.

Un altre dels punts més importants que ha portat la Covid-19 és l’adaptació a la nova manera de relacionar-se i formar-se: la digitalització. «La formació on-line ha vingut per quedar-se», va afirmar Canturri, que veu en aquesta nova modalitat d’aprenentatge avantatges que han ajudat a la seva acceptació. «Pot fer el curs des de la feina, des de casa, no cal desplaçar-se», va puntualitzar la tècnica, que va assegurar que aquests són sens dubte els aspectes que més influeixen en les persones per acabar de decidir-se a fer-la i adaptar-la al seu dia a dia.

Tot i això, hi ha certes formacions en què la falta de contacte directe fa més complex l’aprenentatge. «En formacions d’habilitats, com les directives, la presencialitat segueix sent molt important perquè el llenguatge no verbal és molt fonamental, igual que veure la cara o interactuar presencialment amb els companys o amb el formador. Segons per a quins cursos, aquest component segueix sent bàsic. En canvi per a formacions més tècniques, cap problema», va indicar Canturri. És per aquest motiu que, en el darrer trimestre, la Cambra va optar per combinar els corsos on-line amb els presencials. Una modalitat híbrida que des de l’ens van avançar que serà la metodologia que seguiran utilitzant després de l’estiu. «Som conscients que quan recuperem la rutina no hi haurà tanta disponibilitat per connectar-se a webinars o formacions. S’han descobert noves vies, noves temàtiques que no s’estava acostumat a utilitzar, però s’ha vist que són útils», va concloure Canturri.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT