Cardelús remunta posicions i acaba 12è al circuit d’Assen

L’andorrà sortia 18è a causa d’una penalització per trepitjar la zona verda

Cardelús en la cursa del circuit d’Assen.
Cardelús en la cursa del circuit d’Assen. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús va aconseguir la 12a posició a la cursa de la Copa del Món FIM Enel de MotoE que es va disputar ahir al circuit d’Assen. El pilot de l’Avintia Esponsorama Racing va protagonitzar una remuntada més que destacable a la prova dels Països Baixos, ja que va sortir des de la 18a i última posició després que dissabte li cancel·lessin la seva volta de classificació a la E-Pole per excedir els límits de la pista, trepitjant l’anomenada zona verda.

En la primera volta, Cardelús va recuperar tres posicions gràcies a una bona sortida i, després de rodar 14è darrere de Zannoni i María Herrera al llarg de tres voltes més, els va superar a dues del final per acabar 12è. El del Principat es va quedar a tan sols vuit segons del guanyador i a un segon i quatre dècimes del desè classificat, en una prova en la qual no hi va haver cap incidència destacable, i els 18 pilots que la van començar també la van acabar. Com a punt a resaltar, el tricolor va marcar la 11a millor volta ràpida de cursa amb un temps d’1.43.903.

«Estic satisfet de com han anat les coses avui i del 12è lloc que he aconseguit a Assen tenint en compte les circumstàncies. El balanç, com a tal és bo tot i que, evidentment, sap greu no haver-ho pogut fer més bé en terme de resultats si hagués pogut sortir de la posició que més o menys em corresponia pels meus temps, que era la desena o onzena», va declarar Cardelús en acabar la cursa, també anomenada com la catedral de la competició motociclista mundial.

L’andorrà també va fer incís en que si hagués pogut avançar Zannoni i Herrera una mica abans «estaríem parlant potser d’un Top10, però crec que podem estar contents. He tingut una cursa sense incidents malgrat les dificultats». La cinquena prova de la Copa del Món FIM Enel de MotoE es disputarà el cap de setmana del 15 d’agost a Àustria.