PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Doria durà la bandera a Tòquio

La canoista arribarà als jocs «en forma», tot i la ferida que va patir al peu a l’última competició disputada

Per Marcos Bernat

Josep Maria Cabanes, Jaume Martí, Jordi Orteu i Mònica Dòria, amb el nou equipament.
Josep Maria Cabanes, Jaume Martí, Jordi Orteu i Mònica Dòria, amb el nou equipament. | Ana / A.B.

Mònica Doria serà la banderera de la delegació andorrana als Jocs de Tòquio, que tindran lloc del 23 de juliol al 8 d’agost. Així ho va confirmar el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, durant la presentació de l’equipament que lluiran els esportistes del Principat a la competició. Aquesta és l’última novetat de l’equip andorrà, que ja té tot a punt per marxar. La primera a arribar serà, precisament, Doria, que va confirmar que viatjarà al país asiàtic el dia 5 de juliol per «entrenar durant tot el mes».

Les sensacions que ha deixat la canoista durant aquesta campanya estan sent més que positives. Tant és així que Martí, fent broma, es va dirigir a ella en diverses ocasions per demanar-li que «soni l’himne nacional» durant la cita olímpica. Un fet que es donaria en el cas d’aconseguir una medalla. Les expectatives posades en un bon resultat, però, no semblen afectar la tranquil·litat de la representant del país. «Aquesta mena de pressió sempre ha existit. Són part del nostre treball. L’esport sempre genera expectatives en la gent i és una cosa amb la qual has d’aprendre a viure. El més important és saber-la gestionar i portar-la tan bé com sigui possible», va destacar.

D’altra banda, la confiança dipositada en l’esportista, que ha fet que sigui la banderera en aquesta edició dels Jocs, es tracta d’una oportunitat per a Doria, que serà la primera vegada que participa en unes olimpíades. De fet, va reconèixer que encara no té clares les funcions que haurà de complir. «Per mi és una il·lusió molt gran. Encara no sé què hauré de fer com a banderera, però és un orgull poder ser-ho», va manifestar.

Pel que respecta als objectius marcats per a Tòquio, la palista no vol posar-se un límit. Per ella, la clau serà donar continuïtat al treball realitzat. «Nosaltres anirem a Tòquio a fer el mateix que volíem fa dos anys. Hem de fer una bona baixada i mantenir el cap fred. No cal res més. A partir d’aquí ja sortiran els bons resultats i, si no, tenim molts anys al davant encara», va dir.
Tot i que la participació de Doria a Tòquio desperta optimisme, l’andorrana va donar un petit esglai en l’última Copa del Món, on va patir una lesió al peu que feia que saltessin totes les alarmes. No obstant això, la professional de la canoa va enviar un missatge tranquil·litzador sobre el seu estat físic. «Va ser una ferida important, però s’està curant a poc a poc i em trobo bé de forma. Espero poder recuperar-me abans d’anar-me’n i poder arribar al 100%».

Un altre dels condicionants d’aquesta temporada ha estat la dificultat per a entrenar i competir. La pandèmia va ser una situació «molt complicada per a tots els esportistes», segons la component de l’equip tricolor, qui assegura que el punt positiu ha estat l’experiència adquirida en aquest temps. «Aquesta situació ens ha ensenyat molt. He après moltes coses més que abans. Només per això, ha valgut la pena», va apuntar. A més, va afegir que «haver passat per aquests moments farà que, quan estiguem a la sortida, valorem més poder participar en els Jocs».

Pel que fa a l’equipament que es va presentar ahir, lluny dels colors nacionals, en aquesta ocasió el taronja, el blanc i el negre tenyiran la vestimenta de Doria i dels seus tècnics, Antoni Cadena i Cristian Tobio, així com de l’atleta Pol Moya, l’altre representant als Jocs, i del seu entrenador, Juan Ramón Moya. 
D’altra banda, després de mostrar la roba, Martí va valorar el mèrit de tots els esportistes del Principat. «És molt important l’esforç que fan, inclús els que no han aconseguit la classificació. A Tòquio tindrem dos i són de gran nivell», va afirmar.

Pel que respecta a la mena de prova que disputaran els esportistes andorrans, Moya competirà en la modalitat d’atletisme de 800 metres llisos. Per part seva, Doria participarà en les competicions de caiac i canoa. A més, cal recordar que la palista és l’única membra de la delegació que arriba a Tòquio a través de la classificació directa. En aquest sentit, Moya va accedir a la cita olímpica gràcies a una invitació que tant la Federació Andorrana d’Atletisme (FAT) com el COA van decidir concedir-li. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT