PUBLICITAT

Arriba l’Alpha Space, la nova opció per la cultura urbana

El comú escaldenc treu la iniciativa i la primera edició és de tatuatges

Per El Periòdic

Joao Lima, Suray Fernández i Miquel Àngel Millan, durant la roda de premsa de presentació d’ahir.
Joao Lima, Suray Fernández i Miquel Àngel Millan, durant la roda de premsa de presentació d’ahir. | ANA / M. F.

Amb l’objectiu d’oferir «una oferta d’oci alternatiu» als joves d’entre els 18 i els 29 anys, el Comú d’Escaldes-Engordany organitza avui la primera edició de l’Alpha Space, una iniciativa que se centrarà en aquesta ocasió sobre la cultura urbana. Així, al llarg del dia, els joves podran gaudir de tot un seguit de tallers en què podran veure «les noves tendències urbanes» i, de la mateixa manera, tenir contacte entre ells apropant-se així a l’espai jovent, tal com van explicar ahir el conseller de Joventut del comú, Joao Lima, i l’educadora de carrer Suray Fernández.

En aquest aspecte, tant Fernández com Lima van afirmar que durant la pandèmia han anat sorgint «conflictes» que es volen solucionar fomentant que les diferents «tribus» de joves puguin tenir el seu espai i que, al mateix temps, hi pugui haver una interacció entre elles. 

Així, el conseller va admetre que ha augmentat el vandalisme i que també s’han donat episodis de botellons. Precisament per aquest motiu s’ha creat l’Alpha Space; com una alternativa d’oci perquè tots els joves puguin trobar la seva proposta i, alhora, perquè es puguin apropar també a l’espai jovent, indret on ara com ara hi ha una vintena d’usuaris ‘fidels’ d’entre els 16 i els 18 anys. En aquest sentit, Lima va subratllar que el nombre d’usuaris s’ha «multiplicat per deu» respecte a fa dos o tres anys. 

Pel que fa a l’Alpha Space d’avui, els joves podran gaudir al Prat del Roure, a partir de les 12.00 i fins les 22.00 hores, de diferents tallers orientats en particular al món del tatuatge. Així doncs, hi haurà tatuadors professionals que explicaran la seva feina i també un taller de pell sintètica perquè els joves puguin tenir contacte amb aquest món i, entre d’altres, veure els seus dissenys. Altrament, el lema de la jornada és Apropa’t al món underground i aquesta comptarà també amb mòduls d’skate, tallers de grafit, hip-hop, slackline, poledance i d’altres propostes.

La festa clourà amb un mural amb el qual es vol «deixar empremta» de la «reunió de joves creatius». A més, durant la jornada també hi haurà DJ. Finalment, Lima va comentar que s’intentarà oferir «altres temàtiques» per cobrir els diferents gustos

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT