PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Massana aporta 500.000 euros més a EMAP per sanar els deutes

Les aportacions anteriors provoquen un dèficit al comú d’1,8 milions

Per El Periòdic

La sessió de Consell de Comú de la Massana, celebrada ahir al matí.
La sessió de Consell de Comú de la Massana, celebrada ahir al matí. | COMÚ DE LA MASSANA

El Comú de la Massana va autoritzar ahir una despesa de 500.000 euros per fer una nova aportació a EMAP i continuar així fent front als efectes negatius que l’estació Vallnord-Pal Arinsal està patint arran de la pandèmia. Aquest mig milió d’euros se suma als tres milions que el comú ja va aportar durant el primer trimestre de l’any i que han fet que el resultat pressupostari sigui d’1.823.265 euros negatius. Segons va explicar el conseller de Finances, Jordi Areny, l’aprovada ahir serà l’última aportació que la corporació farà, com a mínim, fins que passi l’estiu i va assegurar que els diners serviran per pagar deutes a proveïdors mitjançant una disminució del romanent de tresoreria, fet que no augmentarà l’endeutament comunal. El conseller de Finances també va afirmar que tot plegat es tracta d’un retrat en un moment puntual i que la previsió és tancar l’exercici amb un resultat pressupostari ajustat amb un superàvit de 512.696 euros. En aquests moments, l’endeutament formalitzat del Comú de la Massana se situa en 16.702.998 euros, una xifra que està dins els límits permesos per la Llei de Finances Comunals.

D’altra banda, segons va informar el comú en comunicat, en la sessió de consell d’ahir també es va decidir continuar amb el redisseny del paisatge urbà i es va donar llum verda als treballs de reforma integral del carrer Costes de Teixidó, des de la carretera de Sispony fins a l’inici del carrer Josep Areny. Com va explicar la cònsol menor, Eva Sansa, «tots els projectes del Comú de la Massana segueixen uns criteris sostenibles i coherents, amb l’objectiu de tenir una parròquia més segura, saludable i pensada perquè els ciutadans se sentin a gust als espais públics». Un dels punts més innovadors és la introducció d’un paviment fotocatalític, que transforma els gasos contaminants en productes innocus per a la salut i sense cap impacte en el medi ambient. També s’introduirà vegetació, per continuar amb el pla de compensació del CO2. La inversió serà de 632.000 euros i el termini d’execució de quatre mesos i mig.

Així mateix, el Consell de Comú va aprovar una nova addenda al contracte d’arrendament amb el Col·legi del Pirineu, que substitueix les condicions que es van signar fa dos anys. En aquell moment, la societat es comprometia a enderrocar el pavelló annex, abans que s’exhaurís el termini del contracte, al 2029, a canvi d’allargar el termini de concessió 20 anys. Finalment, va ser el comú qui va dur a terme l’enderroc amb caràcter d’urgència perquè l’edifici presentava deficiències estructurals. En aquesta nova addenda, es manté l’allargament del contracte i a canvi l’empresa ha de satisfer el Comú de la Massana amb un import de 370.00 euros, a més de realitzar diverses obres de millora en les instal·lacions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT