PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Autèntics Hotels reclama facilitats per trobar treballadors qualificats

El Govern no contempla, per ara, obrir noves quotes d’immigració

Per Alba Llacuna

La recepció d’un hotel.
La recepció d’un hotel. | TONY LARA

Trobar feina no és fàcil i trobar treballadors tampoc. A Autèntics Hotels d’Andorra (AHA) els hi està costant trobar els treballadors qualificats necessaris per donar cobertura a tots els llocs de treball que busquen; és per aquest motiu que demanen al Govern més facilitats per poder cobrir aquestes vacants.

La directora de l’entitat, Meritxell Cassi, va assegurar que «els perfils que trobem al Servei d’Ocupació no s’ajusten a la demanda. Aquest fet en un moment en què estem obrint els hotels dificulta molt poder donar el servei al 100%». I és que la Covid està fent que sigui una preparació de la temporada atípica, duent a terme tots els tràmits a última hora.

Una de les problemàtiques és tota la burocràcia que s’ha de dur a terme amb el Servei d’Ocupació que, per Cassi, «a llarg termini pot ser factible, però quan tens una urgència de cobrir una plaça tots aquests tràmits són enrevessats». Per aquest motiu, reclamen una obertura de quotes per tal de trobar aquests treballadors que necessiten.

Sobre aquest últim aspecte, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va recalcar que el Govern no es planteja ampliar les quotes de contractació per donar resposta a la demanda del sector hoteler. «Estaríem en una situació contradictòria havent d’augmentar les quotes perquè gent de fora vingui a treballar al país quan tenim persones aquí en situació de desocupació», va especificar Gallardo.

De fet, el ministre va deixar la porta oberta a revisar els criteris per rebutjar propostes de feina.

Precisament, la localització de la feina és un dels principals motius de les persones per rebutjar-la. «No trobem gent que estigui disposada a pujar a treballar a les parròquies altes», va assegurar la directora d’AHA.

Per resoldre aquesta manca de personal, des de l’entitat van assegurar que «s’ha contactat amb el Servei d’Ocupació i el Govern per intentar buscar solucions i veure on fallem en aquest encaix de buscar el treballador que requerim».

Ja amb el període d’estiu pràcticament començant, Cassi va fer una previsió «bona» de cara als mesos de juliol i agost, a diferència del que han viscut aquest mes de juny «on encara s’ha notat els efectes de la pandèmia i costava obtenir una xifres d’ocupació satisfactòries els caps de setmana».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT