PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Multisport Festival arrenca amb la meitat d’inscrits que es preveien

Gallardo assegura que el retorn econòmic de la prova serà de 3 milions d’euros, mentre que el cost és d’1,5

Per Marcos Bernat

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, talla la cinta per inaugurar el Multisport Festival.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, talla la cinta per inaugurar el Multisport Festival. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

El Multisport Festival va arrencar ahir, i finalitzarà el 4 de juliol, amb la meitat de les inscripcions que es preveien, abans de la situació marcada per la pandèmia, per a cadascuna de les seves proves. Així ho va explicar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que va restar importància a la baixada de participants donat el context. «Crec que en un escenari amb restriccions sanitàries, a ningú se li ocorria que poguéssim arribar als números que vam presentar abans de la pandèmia», va afirmar. De fet, fins i tot, es va mostrar satisfet amb la quantitat d’esportistes que es presenten a les proves i va valorar que «malgrat les dificultats, s’ha aconseguit el 50% de les inscripcions que calculàvem».

Tot i les xifres de participació, Andorra tindrà beneficis econòmics, segons el titular d’Economia, que apunta que «el retorn, serà major que el cost». Concretament, Gallardo va assegurar que «s’ingressaran 3 milions d’euros o més, i que el cost total és d’1,5 milions». Així, va destacar factors com «l’augment en el nombre de pernoctacions dels visitants», que creixen pel fet que aquestes proves esportives «duren tres o quatre dies». Per la seva part, el director d’Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez, va recalcar la importància de poder dur a terme l’esdeveniment. «Creiem que serà un referent per a l’esport, i és una reactivació clara per al turisme del Principat. Estem fent una gran inversió aquí perquè creiem que és l’entorn perfecte per aquesta mena de projectes», va indicar.

Pel que fa a les competicions que es duran a terme, cal recordar que es disputaran quatre diferents. Ahir, es va donar el tret de sortida a la 21 Ports amb la primera etapa, que va tenir un recorregut de 88 quilòmetres en el seu primer dia, mentre que avui i demà els ciclistes afrontaran una distància de 106 quilòmetres en cadascuna de les jornades. En total, els participants realitzaran un desnivell positiu de més de 8.000 metres en tres dies, l’equivalent al cim de l’Everest, tal com comparen des de l’organització. Aquesta prova compta amb 120 participants, una xifra inferior a les altres tres.

Pel que respecta al Trail 100, la xifra de participants és d’uns 800, segons l’entitat. Aquest esdeveniment consta de quatre proves disponibles, tal com va destacar el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés: «Hi ha una cursa de 125 quilòmetres, una altra de 55, una de 25 i l’altra, que és per a un públic familiar, és de 7,5». Així, Mortés va valorar positivament les xifres de participació que creu que es deuen, en part, a l’entorn amb el qual compta la parròquia. «Ordino és una reserva de la biosfera. Crec que això ha estat un valor afegit perquè els atletes vulguin venir a competir», va destacar el cònsol.

La prova de BTT es disputa en quatre etapes diferents i en un escenari acostumat a l’acolliment d’esdeveniments ciclistes, la Massana. Aquesta consta d’una participació pròxima a les 240 persones. Cal recordar, que la xifra equival a 120 equips, ja que els participants van per parelles. La cònsol major de la Massana, Olga Molné, va destacar que «fa temps que estem apostant pel ciclisme». No obstant això, va manifestar que en aquesta ocasió serà «un repte», ja que les proves són diferents d’altres que s’han celebrat a la parròquia. «El nostre perfil solia ser de descens i ara serà de BTT. A més, els esportistes participaran en parelles i no sols, com habitualment», va explicar.

Finalment, l’edició compta amb la prova 70.3, un triatló de mitja distància que és «el més dur del món», segons l’organització. Per això, expliquen que, donada l’exigència, «els atletes tindran un temps de 10 hores per acabar la cursa, però normalment per a aquesta mena de proves es dona un màxim de vuit». Aquesta competició acollirà a un total de 700 esportistes. Després de la presentació de les proves, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va prendre la paraula per mostrar la seva satisfacció per poder celebrar el Multisport Festival. «És fabulós que puguem ensenyar al món el país. Des del comú creiem en aquesta prova des d’abans del primer dia», va assenyalar. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT