PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Riba tracta l’acord d’associació amb la UE en la visita de l’ambaixador Lenoir

Les parts van revisar l’estat de les negociacions i el calendari de les reunions

Per Alba Llacuna

Una de les reunions mantingudes per Lenoir en el segon dia de la visista a Andorra.
Una de les reunions mantingudes per Lenoir en el segon dia de la visista a Andorra. | SFGA/JAViladot

La delegació andorrana encarregada de les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), formada pel secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, l’ambaixadora d’Andorra a la UE, Esther Rabasa, i els representants dels coprínceps, es van reunir ahir amb l’ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir, durant el segon dia de visita al Principat de l’ambaixador europeu.

Els andorrans van compartir amb el diplomàtic europeu l’estat d’avançament de les negociacions, així com el calendari previst per aquest segon semestre de l’any, que inclou la voluntat d’avançar substancialment en aquesta matèria. Els representants del Govern van poder explicar a Lenoir els diferents elements que configuren la posició de negociació pel que fa a la lliure circulació de persones, especialment en l’àmbit de les polítiques d’immigració, així com els aspectes més divergents en aquesta negociació.

Altres temes que es van tractar en la trobada van ser, d’una banda, la gestió de la crisi sanitària i la cooperació entre Andorra i la UE, i de l’altra, els avenços d’Andorra en l’estratègia de finançament internacional. Referent a  aquestes matèries, l’ambaixador es va reunir amb el ministre de Finances i Presidència, Eric Jover, i ambdós representats van destacar que aquests dos aspectes són especialment rellevants en l’actual context de post-pandèmia i que es troben actualment al centre de les relacions entre Andorra i la Unió Europea.

Per poder copsar el desplegament logístic en relació amb l’administració de les vacunes contra la Covid 19, l’ambaixador Lenoir va realitzar una visita el centre de vacunació de l’antiga plaça de braus. Una instal·lació i una organització que l’ambaixador va valorar molt positivament.

El representant europeu va prendre nota de l’estat de situació de les diferents qüestions amb el compromís de traslladar-les als diferents interlocutors de les institucions europees.

L’ambaixador europeu, Didier Lenoir, tanca el seu desplaçament a Andorra avui amb una trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot, en què podran intercanviar les impressions relatives a aquesta visita i les diferents reunions dutes a terme.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT