PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Més del 60% de la població vacunable ja ha rebut una dosi

El Govern demanarà prorrogar dos mesos les restriccions vigents

Per El Periòdic

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, durant la compareixença d’ahir.
La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, durant la compareixença d’ahir. | SFGA / C. Esteve

El 61,5% de la població vacunable ja ha rebut, com a mínim, una primera dosi de la vacuna contra la Covid-19, xifra que sobre la població general suposa el 54%. Amb segones dosis, el nivell d’immunització se situa en el 37,1% sobre la població vacunable i en un 31,8% sobre la població general. Així ho va informar la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, que va afegir que en les darreres 24 hores s’han administrat 1.189 vacunes. Així, des de l’inici del pla de vacunació, ja s’han inoculat 65.877 vaccins, 41.092 corresponents a primeres dosis i 24.785 segones. Tanmateix, cal destacar que les persones menors de 16 anys nascudes al 2005 ja es poden registrar a la plataforma, tot i que per rebre la vacuna hauran d’anar acompanyats dels seus progenitors. 

Malgrat que encara quedaria una part important de la població per inscriure’s al registre, el ministre Portaveu, Eric Jover, va assegurar que l’assumpte no preocupa, ja que «a mesura que anem obrint franges d’edat, les persones s’hi van apuntant». «Estem convençuts que els números aniran creixent en els pròxims dies i nosaltres, mentrestant, continuarem fent pedagogia per demostrar que la vacunació és la barrera més eficient que tenim contra aquesta malaltia», va afegir Jover. En aquest sentit, Mas va exemplificar que en la darrera setmana s’havien inscrit 1.180 noves persones, tot recordant que els sanitaris no compten, així com tampoc les persones que fa menys de 180 dies que han patit el virus.

Quant a l’actualització sanitària global, la secretària d’Estat de Salut va informar que en les últimes 24 hores s’han registrat sis casos nous, que sumen un total de 13.873 casos totals des de l’inici de la pandèmia. Actualment hi ha 58 casos actius i cap ingressat a l’hospital, mentre que les defuncions es mantenen des de l’1 de maig en 127. Pel que fa a la població escolar, hi ha sis aules sota vigilància activa, una en total, cinc en parcial i quatre en passiva. 

D’altra banda, el Consell de Ministres va aprovar sol·licitar al Consell General una pròrroga per establir mesures restrictives per a protegir la salut pública, que finalitzava al mes de juliol. Mas va indicar que aquesta pròrroga serà per dos mesos, fins a mitjan setembre. Al seu torn, Jover, va justificar aquesta nova pròrroga a causa de la incertesa que hi ha vinculada a la pandèmia. «Tot i que ara ens trobem en una situació sanitària molt positiva, el fet de tenir aquest paraigua legal ens pot prevenir en cas de tenir un repunt», va manifestar, matisant que és una mesura de precaució.

Així mateix, el Consell de Ministres va aprovar un nou decret per regular els requisits sanitaris dels turistes. D’aquesta manera, el nou decret determina que qualsevol turista major de sis anys que pernocti més de tres nits al país, ha de presentar el certificat de vacunació, el certificat de recuperació, una prova PCR durant les darreres 72 hores o un test d’antígens en les darreres 48 hores. A més, estableix que queden exempts d’aquesta mesura els turistes procedents d’Espanya, França i Portugal, i també els d’aquells països que tenen una taxa de positivitat inferior al 5% i que siguin considerats països verds pel Centre Europeu de Prevenció i Control de les Malalties.

Finalment, la secretària d’Estat de Salut va avançar que el programa d’atenció psicològica encara no s’ha iniciat i que no els consta que hi hagi hagut cap intervenció psicològica a cap pacient. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT