PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llovera arriba «amb els deures fets» a San Marino

Claudi Ribeiro ‘Leites’ estarà en el ‘backet’ de la dreta del DS3

Per El Periòdic

Llovera al volant del seu DS3.
Llovera al volant del seu DS3. | FotoEsport

El tàndem andorrà, inèdit fins avui, format per Albert Llovera i Caludi Ribeiro Leites, disputarà el 49è Ral·li de San Marino, tercera prova del Campionat de Ral·lis sobre terra que es correrà en la petita república de la costa adriàtica. Llovera-Leites iniciaran, amb la disputa d’aquesta prova, la seva marxa per terres italianes al volant del DS3 de l’equip Gruppo HAP.


Així doncs, després d’un dur treball d’adaptació de la mecànica, Llovera i el seu equip han arribat «amb els deures fets» a la disputa de la primera prova pilotant el DS3. El pilot d’Andorra la Vella va declarar, abans de partir cap a Itàlia, que «d’inici ens vam plantejar la participació al Sardenya (Ral·li d’Itàlia del WRC), encara que les possibilitats eren mínimes a causa del poc marge de temps que teníem per a preparar el DS3, i així va ser, i vam passar al pla B».


D’aquesta manera, el del Principat i el responsable del Gruppo HAP van seguir amb el ritme de treball previst, però amb més marge de temps per a debutar en competició. «El DS3 va seguir la seva posada a punt en Guidosimplex, i em vaig poder centrar a trobar un navegant que m’acompanyés en l’habitacle del vehicle. En aquest aspecte, Leites va ser, per diversos motius, el triat», va explicar Llovera. Una vegada superada la fase prèvia a la disputa de la prova, la dupla ja està preparada per a afrontar els reconeixements de les especials cronometrades i, sobretot, el shakedown, en el qual s’enfrontaran per primera vegada a un crono de manera oficial.


L’escenari del debut del tàndem andorrà té un total de 390,55 quilòmetres de recorregut, dels quals 78,59 quilòmetres són de velocitat, repartits en nou especials. Les cronometrades, Malcerata Feltria (7,47 quilòmetres) i Sestino (14,88 quilòmetres), s’hauran de superar tres vegades cadascuna, mentre que els participants passaran per Terra di San Marino (4,75 quilòmetres) en dues ocasions, i per San Marino-Power Stage (2,04 quilòmetres) només una vegada.


El començament del 49è San Marino Ral·li està previst a les 16.10 hores de demà, des del centre històric del país. En aquesta jornada, només se celebrarà l’especial San Marino-Power Stage, mentre que a les 07.20 hores del dissabte s’iniciarà la disputa d’una segona etapa en la qual es decidiran les classificacions d’una de les proves mítiques d’aquest Campionat d’Itàlia de Ral·lis de terra. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT